|
Diagnostyka, kasowanie błędów w autach. |
Diagnostyka, kasowanie błędów w autach.
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Wiatm zastanawiam się nad diagnostyka samochodów tzn kasowanie błędów silnka, poduszek powietrznych itd. co o tym sądzicie? da się zarobić?
da sie ale trzeba w to zainwestowac. Przykładowo profesjonalny obd2 do opla czy vag to koszt ok 50 tyś zł. Nie mysl ze kupisz laptopa wtyczke z allegro i bedziesz ciupał kase.
do tego dochodzi wiedza bo nowe samochody z reguly maja blokade przegladu serwisowego po przekroczeniu okreslonego limitu komputer sie wylacza w pewnym sensie i nie mozna jezdzic a usunac to nie jest latwo bo trzeba byc na bierzaco z takimi rzeczami...z samej diagnostyki komputerowej duzo nie zrobisz bo do tego umiejetnosc odczytania kodow jest tez potrzebna bo co mi po informacji o kodzie 055 jak nie wiem nadal co jest nie teges ...:)
Najwięcej zleceń będzie odnośnie korekt liczników.
Mateusz wybacz ale ten usmieszek w tej foto na avatarze z tymi korektami usmiechow mowi sam za siebie ... :)
Nie rozumiem waldus o co chodzi z tym uśmiechem ale mój kolega z podwórka zajmuje się oficjalnie kasowaniem błędów a tak na prawdę ma umowy z komisami i handlarzami i to jest jego 90% zajęć.
a propo liczników klik :)
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... skipAdnews
Popieram uśmiechnietego Mateusza.
A co do złączy popieram kolegę który napisał ze potzrebna wiedza motoryzacyjna. Podstawa to wiedza motoryzacyjna jakaś średnio zaawansowana, elektryka i znajomosc kompa. A sprzęt z allegro, tylko fajnie wygląda na aukcji. Jak kolega mówi sprzęt jest droogi. Pozdrawiam.
Sprawdź również podobne tematy:
- Odzyskiwanie danych, kasowanie
- Wykorzystanie błędów konkurencji w reklamie - Napełnianie klimy w autach - Firma Pier&Gio wynajmuje powierzchnie na autach - DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA - Diagnostyka samochodowa - Diagnostyka samochodów - Diagnostyka komputerowa + Klima + Gps - KOMPUTEROWA DIAGNOSTYKA SAMOCHODOWA Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|