http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=63642613
jak tu pogodzic opinie o ,,niezaleznosci " od nikogo
z opiniami samych pracowników o ,,włazeniu w d..upe " szefom
|
dla fascynatów mlm - opinie pracowników avon |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=63642613
jak tu pogodzic opinie o ,,niezaleznosci " od nikogo z opiniami samych pracowników o ,,włazeniu w d..upe " szefom
Ależ Kolombo, przecież avon-owcy są niezależni i suwerenni. Z zastrzeżeniem, że są "niezależni-inaczej" i "suwerenni-inaczej". (Ma to swój odpowiednik w reaktorze-mądrym inaczej oraz pośle-trzeźwym inaczej).
Kolombo...masz zdrowie co do MLM :) widać nikomu nie chce się dyskutowac tylko Tobie i Panu Xfreebiz :)
A tak na marginesie...Avon nie pracuje w systemie MLM :) Pozdrawiam Cie cieplutko bo dawno tu nie zaglądałam a Ty dalej "jedziesz" MLM :))
Witaj Kasiu! Gdybyś do MLM podeszła w kategoriach patryjotyzmu gospodarczego sądzę, że nie byłoby żadnych powodów do sporów. Na czym polega patryjotyzm gospodarczy? W ogromnym uproszczeniu na tym, że budujesz piramidkę za granicami Polski, po to by towary polskie znajdowały zbyt za granicą. Korzyść takiej strategii są wielostronne. Robotnik polski, majster, inżynier ma pracę, zmniejsza się deficyt handlowy polski, zmniejsza się zadłużenie zagraniczne polski, popyt na siłę roboczą wzrasta, następuje szybki wzrost dochodów obywateli oraz dochodów budżetowych, a Ty udzelasz codziennie wywiadów największym mediom polskim i zagranicznym, kreując marki, których prowadzisz dystrybucję. Na tym polega patryjotyzm gospodarczy i jeśli tylko przekroczysz gdziekolwiek granicę polski, to spotkasz takie właśnie zjawiska, mające pełną aprobatę władz tych krajów. tylko w Polsce raz po raz słyszymy bełkotliwe teorie o wolnym rynku oraz konieczności nieigerowania władz w gospodarkę. Gdyby jakikolwiek polityk w USA, w RFN, Holandii, Norwegii, Francji, Wielkiej Brytanii, Szwajcarii, Rosji, Chinach, Korei, Japonii szczerze coś takiego powiedział, musiałby mieć sporo na koncie, by nie skończyć w przytułku dla bezdomnych.
Nie bardzo rozumiem co ma patriotyzm do handlu....nawet za granice.
Nie wiem czy dobrze zinterpretowałam to ale uswiadamiam że ja pracuję dla polskiej firmy.... A jesli chodzi o patriotyzm, to co drugi tu by musiał sie zastanawiać, nie tylko pracując w MLM Nie bardzo rozumiem co Was burzy tak w tym systemie, wcale nie różni sie od innych biznesów, tradycyjnych....W tradycyjnych: szef zarabia na klientach, szef zarabia na pracownikach, bo bez nich nie zarobił by. Klienci polecają wiec znowu na kims tam zarabia szef. My zarabiamy WSPÓŁPRACUJĄC z ludzmi, którzy również moga zarabiać tyle co ja a często nawet wiecej niż np ja, wiec nie bardzo tu rozumiem o co ten krzyk w tym całym MLM :) A tak na marginesie, to wiele firm pracuje tym systemem, tylko niektóre tego nie ujawniają zatrudniajac ludzi. Pozdrawiam
Kasiu
w szkole moze byc 2 uczniów : - jeden który nauczył sie lekcji i ja zozumiał i - drugi który nauczył sie na pamięć jedne i drugi zdając egazamin ( tylko z tej lekcji ) zda na 6-tke róznica jest taka : jeden zrozumiał drugi tylko wie ty jestes takim uczniem który nauczył sie lekcji na pamięć uzywasz argumentów : mlm jest dobry bo ,,JA" PRACUJE DLA POLSKIEJ FIRMY niemiec pracujac dla volkswagena i kuujac samochód żonie ,zastanowi sie czy kupic jej toyotę ,bo jak bedzie miał 3 zony ,to wywala go na bruk ,jak nie bedzie miał zbytu na produkowane w swojej fabryce wyroby z jednym sie zgodzę z tego co napisałas 3 razy powtórzyłaś : ,,nie wiem ,nie rozumiem ,nie wiem czy dobrze zinterpretowałam " z tym sie zgadzam powinnas się nad tym zastanowic : zle rozumiesz ,i zle interpretujesz uzywasz argumentów z zamirzchłej epoki ,kiedy uczono jeszcze ekonomi politycznej socjalizmu i kapitalizmu praktyka wykazała ze to,, NO FIUCZER " jak jest podpisane pod portretami lenina -irokeza naprawde nie wiesz
A Ty Kolombo jestes tym drugim dzieckiem :) Niech tak bedzie.... Ja jestem głupiutka (z resztą nie tylko ja wg Ciebie tu na tym forum...raczej wszyscy sa tymi dziećmi drugimi) a Ty jesteś mądry, czyli dziecko które zrozumiało...chwała Ci za to... :))))
Podam Ci Kasiu przykład niemieckiego patriotyzmu gospodarczego. Niemiecka sieć supermarketów sprowadza Coca-Colę z Drezna, by niemiecki robotnik miał pracę. Gdy spytasz Niemca, jaki jest najlepszy produkt w danej branży, wówczas Niemiec zazwyczaj podaje markę produktu niemieckiego. Niemcy do niedawna nie uznawali produktów zagranicznych poza bananami, cytrynami, oliwą z oliwek itp. To tylko wstęp do tematu pt: "Patriotyzm gospodarczy".
przykładem wprowadzania ludzi w błąd przez waszą firmę ,są chociazby wasze strony internetowe
jest na stronie zdjęcie fajnego lachona i obok imię i nazwisko i wszystko byłoby OKI gdyby nie to ze to nie jest zdjęcie tego dystrybutora nazwisko swoja drogą a zdjecie lachona swoja drogą przykład ? sru wu plu jak mawiaja zabojady http://www.aleksandra-demarska.perfum-fm.eu/ ciekawe ze na swojej stronie masz takigo samego lachona ,Kasiu to jest wprowadzanie ludzi w błąd inne oszustwo to napis obok perfum ,,zapach stworzony specjalnie dla ciebie ,zapach zainspirowany zapachem kenzo.... ładniej to brzmi niz : podróba firmy kenzo ! prawda ze ładniej ? i cieszy ze specjalnie dla mnie
Ales sie uczepił Kolombo...a powiedz mi...czy na stronach innych firm, nie w MLM osoby które zachęcają do kupna jakiego kolwiek towaru, czy cokolwiek reklamujące, to foto własciceli?????????????????????? Ty naprawdę bzdury piszesz....i tego MLM...dlaczego nie podyskutujemy o ciemnych stronach tradycyjnego biznesu? Tylez samo by się znalazło co wg Ciebie w MLM....
Czyli rozumiem, że.... Ty nie współpracujesz z żadną firmą poza polskimi, nie kupujesz nic co nie jest polskie, nie chodzisz do marketów....nie jeżdzisz innym samochodem jak tylko polskim....nie wierzę.... Wiesz co...Ty i Kolombo....duet, nikt inny nie dyskutuje na temat MLM, teraz dołączył patriotyzm gospodarczy...nie lubią czy im to nie odpowiada i już...ich sprawa, dla innych jest co innego lepsze i mają rację....Ty i Kolombo...nie jestescie w MLM i nawet moze nie byliscie (mówię o prawdziwym systemie a nie piramidzie finansowej czy Amway) a dyskutujecie az wichura wieje ;-))) Pozdrawiam
kolombo999 importuje (lub jak ktos woli wspolpracuje) chinskie buty i sprzedaje je twierdzac ze sa prawie tak dobre jak polskie tylko tansze ale mimo wszystko stara sie byc wielkim nauczycielem patryiotyzmu gospodarczego (oczywscie swiecac przykladem).
cieszę się vavis ze czytasz z uwagę moje teksty
natomiast smuci mnie to ze nic z nich nie rozumiesz (dosłownie nic a nic ) a szkoda postrzegasz Chiny z pozycji wiejskiego straganiarza, to co chinskie to tandeta a przeciez w Chinach produkowane są te wszystkie Nikie ,Adidasy ,Pumy i inne podobnie jak ruskich postrzegasz z punktu widzenia handlarza ruskiego ze stadionu ,który sprzedaje wykręcone baterie ze starych zlewów a przeciez w Moskwie jest najwieksza liczba milionerów na metr kwadratowy najwięcej zarejestrowanych ( i nie tylko zarejestrowanych ) mercedesów to czy towar chinski jest dobry czy nie to zalezy nie od chińczyka a od importera jak chce zapłacić grosze za byle co ,to potem ten towar jest jaki jest jak kupuje dobre koszulki czy buty i płaci wiecej to ma lepszy towar ( mimo ze droższy ) jak kupisz koszulke z bawełny 80 g ,to nie oczekuj ze po praniu zachowa się jak koszulka z bawełny 120 g to dotyczy wszystkich towarów ale co ja ci będę tłumaczył ,kiedy ty postrzegasz wszystko własnie z punktu widzenia małego Kazia dlatego nie sil się na sarkazm ( trudne słowo ale mam nadzieję ze znajdziesz w słowniku co to oznacza) bo nie masz do tego ani głowy ani pojecia to tak jakbys brał w szachy z Kasparowem co z tego ze znasz ruchy ,ale nie masz pojecia o co w tym chodzi to ja jestem kasparowem sarkazmu w internecie nie ma sensu zebyś sie naprezał stajesz się wtedy taki bardziej żenua
Sorki, ze odswiezam temat, ale tak mnie jakos cos wzielo :P
Ja rowniez nie moge zrozumiec tego uporu tej dwojki w krytykowaniu MLM-u jako takiego .. no coz .. chlopaki sa uparci, uwazaja sie za wszystko wiedzacych i za nic maja opinie i doswiadczenia innych .. Nie rozumiem tez dlaczego Pani Katarzyna i Vavis wdaja sie bezsensowna dyskusje z ta dwojka .. Poprzednie posty powinny Was nauczyc, ze nie ma sensu z nimi dyskutowac, bo i tak sie sich nie przegada :P Chlopaki wala stereotypami i rzucaja przykladami skrajnych idiotow, gadajacych skrajne i robiacych skrajnie glupie rzeczy psujace wizerunku MLM-u w oczach ogolu spoleczenstwa. Bo zaden szanujacy swoj MLM-owy biznes przedsiebiorca nie powie, ze np. "W firmie XYZ zarabia sie kupe forsy i nic nie trzeba robic", bo tylko gangster siedzacy w ciupie, nic nie robi a kasa plynie na jego konto. Jest mnostwo innych przykladow, ale Wy (kolombo i xfreebiz) i tak bedziecie siac swoje ziarno nienawisci do MLM-u, wiec moja wypowiedz nie jest proba dyskusji z Wami .. Powodzenia w dalszym gadaniu glupot na temat MLM-u .. Ja dalej robie swoje ;) i ciesze sie, kiedy ludzie do mnie przychodza i dziekuja za pokazanie tematu ;) a Wam niech to wyjdzie na zdrowie ;P
sorki ,ale dlaczego na temat mlm mozna mieć tylko pozytywne opinie ?
dlaczego na temat mlm pozytywnie wypowiadaja się tylko sami ,,działacze " mlm? natomiast bredzisz mówiąc ze ,,Bo zaden szanujacy swoj MLM-owy biznes przedsiebiorca nie powie, ze np. "W firmie XYZ zarabia sie kupe forsy i nic nie trzeba robic", " otóz kazdy naganiacz zaczyna własnie od tego -,, nic nie musisz robić ,nic nie sprzedajesz ,tworzysz strukturę a pozniej tylko dostajesz co miesiąc kupe kasy " jestem gotów ,aby to udowodnić ,to nawet moge się ponownie spotkac z takim oszołomem ,nagrac to na mp3 i umieścic w necie na stronie tak aby wszyscy którzy maja watpliwosci ,ze :,, nic nie trzeba robic tylko brac kase" wiedzieli ,,co je grane" teksty mimo róznic w nazwach są zblizone tak jakby do prania mózgu uzywano tego samego proszku dla dobra sprawy ,mogę się poswiecic i wysłuchac tych bredni kolejny raz tylko czy ktos bedzie chciał tego odsłuchac ze strony ? wątpie
|
|