|
Dla kogo podatek VAT - strona 2 |
Dla kogo podatek VAT
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Niestety na szybko, bo nie dośc, że przeglądam to w biegu, to jeszcze przez komórkę - trochę utrudnia sprawę :| Po pierwszym przemyśleniu sugerowałbym sprawdzić całość jakimś dobrze dostępnym kompedium, typu "Ustawa o VAT z komentarzem" Infora. Nie jest to jakoś specjalnie drogie, a korzystam od dłuższego czasu i nie narzekam ;)
Witam
Mam pytanie co do zakupu towarów w hurtowni. Np. Kupuję coś za 100 netto + 23% Vat = 123zł (z hurtowni). No i teraz chce ten produkt sprzedać klientowi detalicznemu ale nie wiem do jakiej kwoty doliczać mam marże, czy do ceny netto? czy do ceny brutto?. Sprawa druga. Jak się później rozliczam z tego Vat-u? Jaką kwotę mam zapłacić do US? Słyszałem że do US odprowadzam tylko różnicę pomiędzy Vat-em detalicznym a Vet-em hurtowym. Czy to prawda czy jakieś kłamstwo? Jestem dopiero początkujący w tych tematach więc proszę o pomoc. Z góry dzięki:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dla kogo podatek VAT - strona 2": - Dla kogo paragon a dla kogo faktura? - Dla kogo dotacja z PUP; a dla kogo nie? - Do kogo po pozwolenie ? - do kogo po poradę ? - na kogo firma ?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|