Witam, chciałbym powiesic na słupie od lampy przy mojej uliczce własny szyld, do kogo powinienem sie udac po zgode? i Ile cos takiego moze kosztować?
Jak sprawa wygląda jesli podobny szyld chciałbym postawić przy ulicy?
|
Do kogo po zgodę |
Do kogo po zgodę
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam, chciałbym powiesic na słupie od lampy przy mojej uliczce własny szyld, do kogo powinienem sie udac po zgode? i Ile cos takiego moze kosztować?
Jak sprawa wygląda jesli podobny szyld chciałbym postawić przy ulicy?
Zawsze po taką zgode wybierasz się do właściciela (opiekuna terenu słupa) np. jeśli chodzi o lampe to zapewne powinieneś przedzwonić do rejonu energetycznego - u mnie do firmy Energa ale u Ciebie może być ktoś inny.
Ulica może należeć do miasta, zarządu dróg, jeśłi to trawnik między ulicą a chodnikiem to do zarządu terenów zielonych - ponownie na przykładzie swoich doświadczeń jak chce coś postawić na ulicy to ide do zarządu terenów zielonych tam siedzi bardzo miła Pani która zawsze sprawdzi co do kogo nalezy i albo załatwiam sprawę na miejscu albo ide dalej (oczywiście z napisanym pismem). Koszta na lampach niewiem, jeśli chodzi o drogi i tereny zielone to reklama 2zł/m2 za dzień to przy reklamie doraźnej - chwilowej - na dłużej już to już zgoda na dzierżawe i zupełnie inne mniejsze stawki. Prosze pamiętać że stawki mogą być różne dla różnych miejscowości, miast.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Do kogo po zgodę": - PMPG SA ma zgodę na sfinansowanie zakupu Rzeczpospolitej - Dla kogo paragon a dla kogo faktura? - Dla kogo dotacja z PUP; a dla kogo nie? - Dla kogo podatek VAT - Do kogo po pozwolenie ?
• Strona 1 z 1
|
|