Czy zna kots moze wlasciciela "okraglaka" na placu zydowskim na kazimierzu?
Chodzi mi o ten okragly murowany budynek z okiednkami w ktorych sa male gastronomie.
|
Do wszystkich Krakusów |
Do wszystkich Krakusów
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy zna kots moze wlasciciela "okraglaka" na placu zydowskim na kazimierzu?
Chodzi mi o ten okragly murowany budynek z okiednkami w ktorych sa male gastronomie.
Witam
Jeśli myślisz o wynajmie, to niestety raczej mało prawdopodobne. Endzior i Namaxa mają stałe umowy - reszta o ile wiem należy do Królowej Kazimierza. Najwięcej o okrąglaku dowiedziałbyś się gdybyś się przeszedł na dzielnicę i odnalazł "Mikołaja" - taki stary koleś z białą brodą - kręci się po placu cały dzień - wszyscy go znają. Postaw mu piwo - po trzecim wszystko Ci opowie - tylko się w cierpliwość uzbrój bo to koszmarna gaduła (a jak się dowiesz co i jak to dasz mu 20 zł żeby się odczepił - inaczej ukocha Cie nad życie, zostanie Twoim przyjacielem i już nigdy się go nie pozbędziesz... ( po Placu krąży jeszcze drugi Edek- hasło wywoławcze - mgr AGH - ale jego nie polecam jako źródła - lubi fantazjować) W razie kłopotów z odnalezieniem daj znać na priva. Pozdrawiam
Wielkie dzieki! Tyle tylko ze w okraglaku jest wiecej niz 2 okienka, jest ich naprawde sporo...
Kim jest Krolowa Kazimierza?
Witam
W Okrąglaku masz Namaxę, Endziora, Oko, ten bar z kebabami, dwa spożywczaki i dwa aktualnie remontowane przez Królową pomieszczenia. Królowa to Królowa - nie wiem jak Ci ją opisać - zapytaj kogokolwiek na straganie to Ci ja pokażą. Długie czarne włosy, kuriozalne ubranie, wąs i często nosi koronę :) - Najczęsciej dostępna w "Kuchni i wino" albo w "Piersióweczce i fajeczce" na ul. Nowej. Naprawdę - idź do Mikołaja, albo przejdź się w niedzielę na Plac jak jest targ i popytaj sprzedawców bliżej okrąglaka. Ale osobiście radziłabym lokal przy Placu, a nie w okrąglaku - okrąglak może być czynny maks. do 22giej, przy placu możesz mieć czynne 24 godz. (Bo okrąglak stoi na placu targowym i tam sa jakies dziwne przepisy...) Pozdrawiam
Spoko, dzięki za pomoc. Ciągle myslę nad biznesem. Jednym z moich pomysłów jest mała gastronomia w okrąglaku. Jak widze kolejkę po endziora czyli filet z kurczaka za 10zl to mi sie słabo robi ;) . Przygotowując tam dobra i tania szamę wdlg mnie można dobrze zarobić.
Pozdrawiam
Witam
Zrób research, bo tych punktów jest sporo i większość z tradycjami - przy placu była np. kiedyż Gastrofaza - pyszne ziemniaczki - i padła - nie przez brak klientów bynajmniej -obawiam się że konkurencja ją wykończyła (w sensie dosłownym...) POzdrawiam
Normalnie urde film by można o tym nagrać. Muszę się kiedyś tam wybrać...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|