Witam wszystkich serdecznie. Mam 22 lata pracuje jako kierowca zawodowy mam zalozona dzialalnosc gospodarcza staram sie o dofinansowanie z PUP na rozszezenie tej dzialalnosci no i czytajac forum rozne posty na nim ukazane zauwazylem wiele realnych i mniej realnych pomyslow na wykozystanie tych 13 tys zł. Mieszkam w domu prywatnym z duzym podworkiem moje miasto liczy okolo 100tys mieszkancow czyli duzego pola do popisu nie mam gdyz sa juz kebaby ,pizzerie ,odziez uzywana i wiele innych mniejszych i wiekszych interesow .Mianowicie chodza mi po glowie trzy pomysly na wydanie tych pieniedzy:
Pierwszy z nich to wypozyczalnia przyczepek towarowych i lawet z dojazdem do klijenta na terenie miasta, z obserwacji zauwazylem ze sa dwie takie firmy gdyz sam bylem wczesniej klijentem jednej z nich.
Drugi to myjnia tez z dojazdem do klijenta w zakresie czynnosci mialo by sie ukazac mycie
auta czyszczenie tapicerki ,dywanikowi felg aluminiowych.
Trzeci ktory jeszcze nie zaistnial w moim miescie to mycie i czyszczenie tynkow i elewacji przy posesjach . wiadomo ze ta dzialalnosc bedzie tzw sezonowa i polegajaca na ozywieniu koloru ktory zostal zmatowiony przez warunki atmosferyczne.
Wykozystanie srodkow z PUP
2 przyczepki zaladunkowe
1 laweta
myjka cisnieniowa
srodki do czyszczenia elewacji
waz ogrodowy ,drabina ,zbiornik 500l na wode
agregat pradotworczy
srodki do czyszczenia karoseri ,usuwania owadow ,usowania zabrudzen z felg aluminiowych ,czyszczenie i konserwacja kokpitu.
Wedlug obliczen wystarczy mi na zakup wszystkich tych srodkum z dofinansowania PUP
Prosze o ewentualna porady doswiadczonych przedsiebiorcow ktorzy prowadza podobne uslugi oraz wszystkich ktorym ten biznes wydaje sie realny i mniej realny.. pozdrawiam