|
Doda w Teraz My dla Tuska |
Doda w Teraz My dla Tuska
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Polityka
Autor
Wiadomość
Bardzo fajny program z premierem, końcówka równie ciekawa. Jakoś lubię jak polityk okazuje się swoim człowiekiem, nie świętym za życia ale kimś normalnym (tanie wina, kibicowanie w młodości).
Witam Mateusz i chylę czoła dla Twojej wiedzy (ponieważ miałem już okazję zapoznać się z Twoimi postami).
Jako ciekawostkę zwróć uwagę, że TVN kreuje odpowiednie wizerunki. To potężna telewizja i potrafi dobrze to wykorzystać. Z Kaczyńskiego się ciągle naśmiewali, nawet do teraz to robią. A Tuska lansują obecnie pod każdym względem na przyszłego przywódcę. Niedawno był również w "Dzień Dobry TVN" z żoną, córką i synem. Wszystko bardzo sympatycznie, "hi hi, ha ha". Tylko oby to miało przekład na efektywność w pracy. Zwróć uwagę również, że już w "Tańcu z gwiazdami" były trzy córki: Wałęsy, Kwaśniewskiego i właśnie Tuska - to specjalny marketing prowadzony od czasu kiedy Kaczyński doszedł do władzy. Nie wiem z czego to wynika, ani jaki jest cel tego, w sumie podaję to jako ciekawostkę. Jednak przy tym wszystkim trudno zachować własne obiektywne zdanie. Jeszcze jak Kaczyński był u władzy Fakty na TVN i Wiadomości na TVP1 różniły się formą podawanej wiadomości. Osobiście nie stoję za nikim w polityce, bo nie chcę żeby ten post został odebrany jako prokaczyński. Po prostu dziwnie to wszystko wygląda, a zobaczymy co z tego wyjdzie. Tusk w sumie najmądrzej z nich wszystkich mówi, wygląda również najsympatyczniej. Z wyglądu i mowy, jego obdarzyłbym największym zaufaniem, tylko pytanie: czy mu się uda coś wskurać w polityce? Zobaczymy. Nie opierałbym swojego zdania tylko i wyłącznie o TVN, ponieważ to nie jest obiektywna telewizja.
Czy nie jest wlasnie tak ze przez te cechy jest zapraszany i dziennikarze lubia sie posmiac, pozartowac i pokazac polityka z ludzkiej strony... Kaczynskiemu by sie to nie spodobalo, a po drugie doda by nie chciala wystapic dla kaczynskiego:) Dla mnie to bylo zawsze oczywiste. Mowisz o roznej formie podawania informacji po przez tvp i tvn. Dla mnie zawsze wygladalo to smieszne gdyz TVN podawal informacje ogolnie o wszystkim a TVP z troszke innym spojrzeniem. Jestem za PO i moze to powoduje ze widze wszystko odwrotnie ale takie mam zdanie.
Kaczyńskiego córka nie chciała wystąpić w Tańcu bo tata jest obrażony na TVN i zapewne jej nie pozwolił. Premier Kaczyński też do prywatnych telewizji nie chodził. Popatrz na Marcinkiewicza - on umiał się dobrze sprzedać.
Dlatego zobaczymy :-)
Samo sprzedawanie się w telewizji się nie liczy, polityk musi jeszcze pracować, bo opozycja i społeczeństwo z tego go rozlicza. Polityka nie kończy się na wizerunku. Ja też jestem za PO, ale staram się to oglądać z obu stron. Marcinkiewicz potrafił się dobrze sprzedać, ba, nawet miał największe poparcie społeczeństwa (nawet po odejściu), ale właśnie nic nie wskórał. Dlatego zobaczymy. Szanuję Wasze zdania i zgadzam się z nimi. Pokazałem tylko mój punkt widzenia :-)
dobrze ze to zamiesciliscie - sam chcialem to zobaczyc bo sporo sie o tym ostatnio mowilo:)
Tusk faktycznie dobrze wypadl, szczegolnie podobalo mi sie wypowiedzi nt. kibicow, faktycznie chcialoby sie powiedziec swoj chlop, choc niewiem czy taki lansik z Doda dobrze mu zrobi (w sondazach oczywiscie :) ).
Natomiast zarow ma racje, oczywistym jest,ze TVN jak i GW prowadza bardzo ostra kampanie przeciw Kaczynskim, wynika to z wielu czynnikow, pierwszym i naiistotniejszym sa poglady, TVN to stacja zalozona na poczatku lat 90tych i od poczatku w pelni kontrolowana przez postkomunistow, sterowana przez WSI ( nie trzeba chyba tlumaczyc jaka instytucja byla WSI). Zreszta praktycznie wszystkie media byly scisle kontrolowane przez WSI na poczatku lat 90tych ( chyba kazdy wie kim byl pan Solorz zalozyciel Polsatu). PS - nadmienie,ze nie glosowalem,ani na PiS ,ani na PO , a poglady mam liberalno - konserwatywne.
Jestem osoba dosc mloda i szczeze powiedziawszy to ze TVN czy GW jest przeciw kaczynskiemu tlumacze sobie po prostu innymi pogladami. Tak samo jak wiele for dyskusyjnych w internecie. Sa takie gdzie na pis nikt nie glosuje i sa takie gdzie wszyscy na pis glosuja.
A kto sterowal, itp co mnie to obchodzi.
Dla mnie to było tanie zagranie pod publiczkę.Podobnie było z Rokitą u Szymona Majewskiego.Od ITI trzeba sie tylko uczyć jak pozyskiwać kontakty czy je umacniać.Ale mają do tego prawo to ich telewizja.
Uważam, że ITI rozwija się w dobrym kierunku. To nowoczesna firma umiejąca zadbać o swój wizerunek.
Po czym wnosisz???
Nawet nie całe ITI, ale spójrz na sam TVN. To perpetum mobile, którego nie sposób na razie zatrzymać. TVN napędza gwiazdy, gwiazdy napędzają TVN - przykład: "Taniec z gwiazdami". Już dawno pisano o tym w Forbes'ie.
Uważam, że nie ma na razie w Polsce drugiej takiej telewizji, która działałaby tak poprawnie marketingowo. Zauważyłem, że robią rzecz, której nie robią inne telewizje - jednymi programami napędzają inne. Najlepiej widać to w programie Szymona Majewskiego, który w rozmowach nawiązuje do "Teraz My", "Taniec z gwiazdami" itd. Nie licząc już tu "Rozmów w tłoku", które nawiązują do programu Ewy Drzyzgi. I może ktoś stwierdzić, że "Rozmowy w tłoku" nie zwiększąją oglądalności "Rozmów w toku, ale chodzi o kojarzenie marki. Nie kojarzysz tego z Polsatem, czy TVP ale właśnie z innym programem w TVN. To wszystko to bardzo dobrze przemyślana strategia. Zresztą łatwo można zauwazyć ile gwiazd przyłącza się do programów TVN, a ile do innych. I jakiego kalibru są to gwiazdy. Inne telewizje na razie żenująco próbują dogonić TVN i zamiast pójść w coś nowego, idą w to samo w gorszym wydaniu - przykłady: Gwiazdy tańczą na lodzie" i "Jak oni śpiewają". Tak więc, póki co powinno paść pytanie: Po czym wnosisz, że ITI nie jest nowoczesną i rozwojową firmą umiejącą zadbać o swój wizerunek? :-)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Doda w Teraz My dla Tuska": - Śpiewa lepiej niż Doda, Mandaryna i Gosia - siłownia dla kobiet+opieka nad dzieckiem+ekstra zajęcia doda - Cicha bomba Tuska ? - Zielona wyspa Tuska ? - Tragiczna sytuacja Rzady Tuska
• Strona 1 z 1
|
|