Witam , mam pytanko , czy wie ktoś gdzie moge otrzymać dofinansowanie z Unii lub jakies kożystne kredyty na dofinansowanie swojej działalności ? tzn, zakupu towaru, sprzętu itp.
Za wszelkie info serdecznie dziękuje
|
Dofinansowanie działalności ??? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam , mam pytanko , czy wie ktoś gdzie moge otrzymać dofinansowanie z Unii lub jakies kożystne kredyty na dofinansowanie swojej działalności ? tzn, zakupu towaru, sprzętu itp.
Za wszelkie info serdecznie dziękuje
Niewątpliwie ogromną pomoc dla nowo powstających firm dają Powiatowe Urzędy Pracy oferując bezzwrotne dofinansowanie działalności po uprzednim rzetelnym przeszkoleniu przyszłego przedsiębiorcy.
Kolejne preferencje to obniżenie kosztów ZUS z ok. 750 na 250 zł przez okres 2 lat.
jezli byles bezrobotny to chya jeste dostanjes okolo 11500 PLN
dofinansowanie z UP nie dotyczy...handlu,czyli jak chcesz czymś handlować to nie przysługuje
Zapewniam wszystkich, że dotyczy także handlu. Chyba, że różne PUP-y mają różne wymagania. Trzeba informować się bezpośrednio w swoim PUP.
nie dostaniesz na handel obwozny, bodajze na reklame, na wynajem lokalu
Mozesz dostac na 20 % REMONTU LOKALU Glownie odnosi sie dofinansowanie do sprzetu, maszyn, urzadzen, wyposazenia biura (meble itp.) kiedys sie interesowalem i mam gdzies na dysku szczegolowe paragrafy odnosnie tego, ktore dostalem w UP Jesli ktos jest zainteresowany to moge je wyslac Moga byc roznice miedzy urzedami, dlatego najlepiej isc lub napisac do swojego i poprosic o dokumenty
Dzieki wszystkim, generalnie sprawa nie dotyczy handlu obwożnego a mianowicie , skałdu materałów budowlanych , ale chce przebranżowić sie na hurtownie hydrauliczną a do tego musze wybudować jakis magazyn, badz wiekszy sklep i zatowarowac. Obniżenia kosztów zusu też mnie nie dotyczą bo płace krus. Ale Dzieki za wszytkie informacje i pozdrawiam .
[ Dodano: Sro Mar 22, 2006 1:51 pm ]
Jeżeli mógłbym cie prosić o przesłanie mi tych informacji z UP na maila to byłbym bardzo wdzieczny pawel_316@o2.pl Pozdrawiam
ok, przesle to dzisiaj
aha, i 5 lat wstecz nie mogles miec prowadzonej dzialalnosci gospodarczej [ Dodano: Sro Mar 22, 2006 7:36 pm ] tzn. nie mozesz byc osoba, ktora prowadzila wlasna dzialalnosc w okresie 5 lat w tyl od daty ubiegania sie o dotacje w urzedzie pracy
A musze być zarejestrowany w urzedzie pracy ? sa jeszcze jakies "mądre" wymagania ??
musisz byc zarejestrowany co najmniej 3 miesiące jako bezrobotny.
no to *cenzura* bo ja nie byłem zarejestrowany w UP :-(
zarejestruj się i poczekaj 3 miesiące jesli oczywiscie masz czas;]
Witam.Mnie rowniez interesuja sprawy dofinansowania z Unii Europejskiej i z PUPu.czy ktos moglby mi wyslac jakies informacje?Z gory dziekuje agnieszkaprokopowicz@wp.pl.
kiedy ja nie moge czekac bo od kwietnia zaczynam prace gdzie indziej :-)
Cześć! Piszę po raz drugi bo za pierwszym nie poszło! Własnie staram sie o dotacje do pizzerii z sushi z pewnej instytucji o nazwie RIG co znaczy Regionalna Izba Gospodarcza.Z tego co wiem wiele miast ma u siebie cos takiego.Musisz więc znależć to w swoim regionie i dokladnie popytac o możliwosci dofinansowania Twojego pomysłu na biznes.Dodam, ze pieniądze pochodza z UE.Ja osoboście ubiegam sie o dotacje z programu 2.5 , który ma na celu wspieranie osób rozpoczynających dzialalność gospodarczą.Można z tego "wyciagnac"5 tyś euro bezzwrotnej pożyczki oraz comiesięczne dofinansowanie skladki ZUS przez pierwsze pół roku dzialalnosci. To co musisz zrobić to napisać dokładny biznes plan i przekonać komisje .Pomysł nie musi być oryginalny ale musi być rokujący.Właśnie dzisiaj obraduje komisja m.in. w mojej sprawie więc trzymajcie za mnie kciuki.Powodzenia!!!
|
|