|
Dofinansowanie z UP i biznesplan - strona 2 |
Dofinansowanie z UP i biznesplan
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
z UP możesz dostać 18 tys. a nie 40.... 40 tysięcy dostaniesz z UE.
To dofinansowanie z UE naprawdę tak ciężko dostać? Czy w obecnej sytuacji też mogę się o nie ubiegać?
Widzę, że nikt nie odpowiedział - dlatego odświeżam.
Przy okazji, jakie mam REALNE szanse na dostanie takiego dofinansowania? Na co zwrócić szczególną uwagę? Może znajdzie się jakaś osoba, która chętnie podzieliłaby się doświadczeniem związanym "wydobyciem" dotacji? Czas mnie goni, trzeba zacząć działać. Pozdrawiam.
Odświeżam, jeżeli ktoś ma wiedzę na ten temat to naprawdę proszę o pomoc.
Witam,
mam pytanie dotyczące wniosku o dofinansowanie z urzędu pracy. jeżeli zaznaczę w przewidywanych przychodach i kosztach, że będę płatnikiem vat to muszę wpisać koszty w kwocie netto? czy może być też w brutto? Pozdrawiam i czekam na pilną odpowiedz bo do jutra mam czas
Witam serdecznie,
Mam zamiar otworzyc swoja pierwsza dzialalnosc gospodarcza i starac sie o dofinansowanie. W tym momencie pracuje, wiem ze musze posiadac status bezrobotnego aby starac sie o pieniadze z UP. Czy moge odejsc za porozumieniem stron? czy firma musi mnie zwolnic? jak najlepiej to rozwiazac? Z gory dziekuje za pomoc Pozdrawiam
Witam
Moim zdaniem sposób rozwiązania umowy o pracę może mieć jedynie wpływ na prawo do zasiłku. W UP może być istotny czas jaki jesteś w rejestrach, nigdy nie słyszałem żeby ktoś analizował sposób rozwiazania umowy o pracę przyznając dotacje. Ale każdy Urząd ma swój "regulamin" lub "zasady" wiec warto zapytać w UP. W Krakowie napewno tego nie ma. Z punkut widznia kolejnej pracy najlepsze jest "porozumienie stron" a z punktu prawa do zasiłu "wypowiedzenie przez zakład pracy".
Ja rozwiązałam umowę o pracę za porozumieniem stron z dniem zakończenia urlopu wychowawczego z zamiarem załorzenia włanej działalności. Do UP poszłam się zarejestrować w ciągu tygodnia. Było to w grudniu zeszłego roku. Oczywiście odmówili mi prawa do zasiłku przez okres 3 miesięcy, ale nie miało to wpływ na wniosek o dofinansowanie. Dla UP liczy się tylko status bezrobotnego- więc biegaj szybko się zwolnić i składaj wniosek o dofinansowanie!
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dofinansowanie z UP i biznesplan - strona 2": - Czym się różni dofinansowanie z UE a dofinansowanie z UP?? - Biznesplan - Pub - biznesplan - Biznesplan dla PUP - Biznesplan
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|