Witam, chciałbym na swojej stronie sprzedawać doładowania telefonów komórkowych - jak to robić?? Podobno z jakąś firmą trzeba podpisać umowę - tylko z jaką?? Prosze o pomoc
Dzięki
|
Doładowania komórek przez internet |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, chciałbym na swojej stronie sprzedawać doładowania telefonów komórkowych - jak to robić?? Podobno z jakąś firmą trzeba podpisać umowę - tylko z jaką?? Prosze o pomoc
Dzięki
Po pierwsze, to Twoja strona musi mieć sporą ogladalność, bo konkurencja jest spora, wiadomo. Po drugie, możesz rozpocząć współpracę np. z firmą blue.pl (jest jeszcze paygsm.pl), dostajesz od nich prowizję 4% od zasilenia. Szczegóły współpracy masz opisane na ich stronie.
powiem krótko - nie opłaca się
jak dobrze poszukasz znajdziesz firmy sprzedajace doladowania o 8, 10 czy nawet 12% taniej niz nominal ale znalesc firme dajaca ponad 10% upustu jest ciezko i do tego trzeba sie wykazac duzymi obrotami i do tego upust nie jest staly jedynie zalezny od twoich srednich obrotow z ostatnich kilkumiesiecy :/
skad ludzie biora karty, ze na allegro sa one tansze o 7% i ze im sie to oplaci? z normalnych terminali, czy maja umowy z jakimis firmami?
wieczmen, podejrzewam 2 opcje
1. biora bezposrednio od danej sieci 2. biora z hurtowni sprzedawaja na allegro + sprzedawaja fakture innym firma
Ja wiem, kto ma karty np. simplus50 za 40pln, ale niestety nie wiem czy są legalne.
Muszę to zbadać, faktury nie chce wystawić więc podejrzane. Jak się coś więcej dowiem, to napiszę.
A tak na marginesie to wie ktoś gdzie są produkowane takie zdrapki?
Mała scenka: Rzecz dzieje się w "zieleniaku". Ja: Poproszę 2kg ziemniaków. Pani z zieleniaka waży: 2,3 kg może zostać? Ja: Tak. Pani z zieleniaka: 2.5zł Ja: proszę wystawić fVAT Pani z zieleniaka: Nie wystawiam faktur. Może być rachunek? Ja: Jeżeli Pani nie wystawia faktur to ma Pani nielegalne ziemniaki i pewnie marchewkę też? W tym momencie wyciągam komórkę: Halo? Detektyw Rutkowski? Potrzebuję pańskiej pomocy. Pani z zieleniaka ma lewe kartofle trzeba to zbadać. Daję do przsemyślenia Pozdrawiam
@mcgregor75: Nie o to chodzi, bo jeśli chciałbym kupić hurtową ilość kart,
to chyba muszę się upewnić, czy nie są kradzione itp. A cena jest okazyjnie niska.
W pełni sie z tobą zgadzam odnośnie Twojej ostrożności. Nie było moim celem nabijać sie z Ciebie jedynie chciałem w miarę wesoły sposób pokazać, że nie każdy kto nie wystawia faktury ma nielegalny towar.
Jeżeli zostałeś urażony to bardzo przepraszam.
|
|