|
DOLARY |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam niewiem co zrobić z dolarami mam sporą sumę dolarów a dolar dalej tanieje trzymać te dolary?? czy może sprzedać ?? albo doradzcie co z nimi zrobić.
A po co Ci dolary, chcesz w nich inwestować, chcesz je wydać za granicą?
Bo na razie spekulujesz tak naprawdę na temat kursu. Moim zdaniem sam musisz się zdecydowac czy zostawić czy sprzedać. Rozpatrz wszystkie za i przeciw, czy Ci się te pieniądze przydadzą w dolarach, czy nie.
Naszym zdaniem przez kilka miesięcy dolar będzie oscylował wokół obecnych wartości, po czym przyjdzie kolej na zwyżkę. Nie wiem ile tego masz i na jaki cel ale mam nadzieję że nasza opinia przyda Ci się.
pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments Lokata.
PS. Poczytaj regulamin!
Ostatnie decyzje FED wskazują na możliwość drobnego osłabienia, ale FED nie jest samotną wyspą i należy się liczyć z decyzjami innych banków centalnych (euro i junan).
A jak myślicie wzrosnie cena dolara bo byłem w usa i sporo zarobiłem i jak narazie to spore straty mam i szkoda sprzedawać za marne grosze
Myślę że 3,95... ale możliwe ze to potrwa całe lata zanim zahaczy o tą cenę. Trzeba pomyśleć też wtedy nad jakąś lokatą na te dolary. Są także alternatywne formy inwestowania - można pogodzić się z tą stratą i wejść np. w giełdę. Odezwij się do nas, to razem coś wypracujemy:) pozdrawiam Karol Szczepański ProLans Investments W dzisiejszym Dzienniku - The Wall Street .... jest artykuł co możesz zrobić z dolarem którego cena w stosunku do złotówki jest najniższa od 11 lat - lokaty, zakupy przez net itd. :)
a możesz linka dac do tego The Wall Street ...
Wykorzystaj slabość dolara i jeśli masz kogoś w USA niech ci kupi kilka laptopów ,aparatów cyfrowych i troche drobnej elektroniki .Myślę ,że przy odrobinie szczęścia na allegro w ten sposób zamiast 2.6 dostaniesz za jednego zielońca ok 4 ZLP. Warto też rozważyć import samochodów z USA.
wydanie "papierowe"
Zainwestuj w nieruchomość za granicą. Możesz też posiłkować się do tego celu kredytem w dolarach.
Piękne apartamenty typu "studio" w Egipcie nad samym morzem (z widokiem), można dostać już od 20 tyś dolarów. Sezon przez cały rok, możesz je wynajmować. W każdym momencie możesz wybrać się na tanie wczasy (do siebie). Takie inwestycje są teraz w modzie dokonywane przez Niemców. Pozdr
Pomysł fajny! Tylko, żeby przypilnować interesu trzeba kogoś zatrudnić i tak ze dwa razy w tygodniu zajrzeć do "interesu", a to już spore koszty.
|
|