|
Dom aukcyjny-jakie formalności? |
Dom aukcyjny-jakie formalności?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich serdecznie! Jest to mój pierwszy post na tym forum, choc czytam je już od dawna. Zdecydowałem się rozpocząc ten wątek, gdyż liczę na pomoc osób, które mogą podzielic się jakąkolwiek wiedzą w tym temacie. Zastanawiam się nad otworzniem domu aukcyjnego na żywo w mieście ok. 150k mieszkańców- posiadam wystarczającą ilośc gotówki oraz dobry lokal na oku, jednak nurtuje mnie sama kwestia formalna związana z rozpoczęciem takiej działalności. Czy ktoś wie cokolwiek na ten temat? Jest to specyficzna forma działalności, gdyż właściciel nie sprzedaje ani nie kupuje, lecz pośredniczy w sprzedaży od której wartości zarabia określony procent, dlatego też moje wątpliwości związane z formalnościami jakie należy załatwic, aby taki biznes rozpocząc. Czy rejestruje się to tak samo jak normalną DG, czy też wymagane są jakieś specjalne licencje lub zezwolenia i jeśli tak, to gdzie można je uzyskac? Również do której sekcji PKD taką firmę przyporządkowac? Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady. Pozdrawiam- Przemek
Czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat?
nie mam 100% pewności, ale wydaje mi się, że na tego typu działalność trzeba mieć jakieś pozwolenie
dużo zalezy też od tego, czym planujesz na tych aukcjach handlować bo inaczej się sprawa CHYBA ma w przypadku staroci, inaczej w przypadku innych rzeczy, jakieś militaria pewnie też swoimi obotrzeniami są obłożone jak będziesz miał jakieś 100% informacje, to daj prosze znac, bo mnie tym tematem zaciekawiłeś :D
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dom aukcyjny-jakie formalności?": - JAKIE FORMALNOŚCI MUSZĘ ZAŁATWIĆ? - Produkty żywnościowe z Chin - jakie formalności? - przejęcie pubu, jakie formalności czy się opłaci - Jakie formalnosci Przy zakupie sklepu internetowego - PRZED ROZPOCZĘCIEM IMPORTU, JAKIE FORMALNOŚCI MUSZĘ ZAŁATWIĆ
• Strona 1 z 1
|
|