Witam, co myslicie o otworzeniu domow starcow w Trojmiescie? Myslicie, ze bedzie to dochodowy interes?
pozdrawiam serdecznie
|
Dom starców |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, co myslicie o otworzeniu domow starcow w Trojmiescie? Myslicie, ze bedzie to dochodowy interes?
pozdrawiam serdecznie
Przede wszystkim lepiej go nazywać domem spokojnej starości a nie domem starców, przyjemniejsza nazwa.
niech bedzie, dom spokojnej starosci:)
z tego co wiem musisz mieć odpowiednie kwalifikacje aby otworzyc dom spokojnej starości... tez myśle o tym w przyszłości... studiuje socjologie -pracownik socjalny i wiem ze po tym kierunku moge prowadzić dom opieki.....
Pomysł bardzo dobry. I bardzo dochodowy interes. Opłacalny jest juz w tej chwili, a w przyszłości będzie jeszcze bardziej. Mamy starzejące się społeczeństwo, ludzie są zabiegani a oddanie starszej rodziny pod opiekę komuś obcemu jest nieraz koniecznością. Przykre, ale prawdziwe. Żeby prowadzić taki dom trzeba lubić starszych ludzi. Odradzam wszystkim, którzy widzą w tym jedynie intratny interes, a jedynym ich celem jest wypchanie kieszeni tanim kosztem. W ten sposób przyniosą więcej cierpienia niż ulgi.
Dom, żeby miał sens musi być zadbany. Starzy ludzie muszą mieć jakieś zajęcie, np ogródek, warsztat malarski, kółko różańcowe itp. Opieka musi być profesjonalna i co bardzo ważne miła. Jednym słowem najważniejsze w interesie, co dziwne, powinny być względy etyczne, pamięć i troska o drugiego człowieka. Bez tego będzie to zwykła umieralnia. Niedopuszczalne!
też myśałem o takim biznesie w woj.opolskim w pow.prudnickim.Za rok kończe studia na poziomie licencjackim na kierunku Zdrowie Publiczne.Jednakże na taki dom spokojnej straości potrzebne są niemałe pieniądze, a ja chyba za bardzo nie otrzymam kredytu.A gdyby ktoś wiedział, czy i w jaki sposób UE finansuje tego typu inwestycje?Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
pozdrawiam
Witam jezeli chodzi o domy starcow to moi rodzice maja taki, luksusowy z fachowa opieka i to naprawde tanio w porownaniu do tego ile oni wkladaja pracy zeby pomoc tym starszym osobom, oto ich strona:
riccardo. prv. pl
Dom Włóczęgi Kloszarda.
Owszem napewno bardzo dochodowy, bo może być wykorzystywany nie tylko w tych celach, może być jednoczesnie gabinetem rehabilitacyjnym. ALe na to trzeba mieć już nie bagatelną sumę pieniążków. Jeżeli operujesz sporą kaską, odezwij się gadu 4020587
Czy ktos sie orietuje,ile kasy potrzeba na otworzenie takiego domu i jakie musi byc oblozenie aby byl rentowny?
|
|