|
Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 10 |
Dom weselny - czy nadal się opłaca?Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
mieszkam na wsi posiadam duza dzialke myslalem z ojcem o budownie domu weelnego ktos wie jakie to sa koszty i czy mozna jakies dodatcjje uzyskac
Sposób budowy domu. Nie stawiasz domu z pustaka czy cegieł tylko firma przywozi Ci kontrukcje i potem odpowiednio to łączy wypełnia itd. Metoda o wiele tańsza ale i łatwo palna :)
Nie do końca. Szkielet drewniany powinien być impregnowany (niskie budynki - drewno, wysokie - stal). Z zasady drewno jest obudowywane cegłą, rzadziej siding (w Stanach owszem). Stal - różnie, nawet stosują OSB + tynk maszynowy, z siatką oczywiście.
Łatwiej znaleźć informacje w sieci niż czekać na forum na odpowiedź. Sama budowa to ok 100 tys. zł.
ale stan surowy może zamknięty zapomniałeś dodać :-)
Hej gdyby ktos szukal informacji nt finansowania budowy, rozbudowy domu weselnego ze srodkow unijnych to moge pomoc. Sam napisalem juz 4 wnioski unijne w tym jeden dla siebie, wszystkie z sukcesem :) z tego co sie orientuje niedlugo rusza kolejny nabor na tego typu inwestycje. Kontakt na PW.
To napisz kolego ile dostaliście dofinansowania. Może być procentowo do całości bo jestem bardzo ciekawy. Jeśli to nie tajemnica ile wyszły w sumie całe inwestycje tych sal weselnych na pewno udzielisz kilku osobom ciekawych informacji.
Przypuszczam że mając 20 lat nie dysponujesz kasą wielkości 1 500 000. Dom weselny i restauracja to już spora inwestycja.
Jeszcze wczoraj był tu post ( nie pamiętam użytkownika) o szansach dofinansowania ze środków unijnych budowy domu weselnego . Ten użytkownik zaoferował pomoc , i prosił pisać na PW. Dzisiaj chciałem napisać do niego na PW. ale spotkała mnie nie miła niespodzianka post znikł . Może ktoś pomoże mi nawiązać kontakt z tym użytkownikiem a może on sam po przeczytaniu sam się odezwie .Prosze pisać na PW.
Koszt domu weselnego na 130 osób + mniejsza sala na 50 osób + pokoje noclegowe = wynosi do 2 mln zł, zastanówcie się jeszcze raz dla czego tak mało tych sal ;)
Tylko te 2 bańki to praktycznie koszt budynku na 2 sale i pokoje + wyposażenie. Sądze że sala na 150-200 osób solówka wyjdzie sporo mniej. Sporo osób na forum tez tak mówiło.
12345678ww czy możesz podać skrócony kosztorys domu weselnego co ile kosztuje np.postawienie budynku w stanie surowym , wykończenie , kuchnia itd. Piszesz że taki dom z dwiema salami oraz pokoje pod wynajem to koszt 2 baniek . Myślę że budowałeś taki dom i napewno wiesz co piszesz . Mój znajomy rok temu oddał do użytku salę na 200 osób - Jest to tylko sala , kuchnia i to wszystko pod wynajem na wesela oraz inne imprezy . Z jego obliczeń wychodzi że koszt takiej budowy to pół miliona złotych z hakiem . Dodam że ta sala znajduje się w małym miasteczku gdzie mieszkańców jest ok.10 tyś. oraz są już dwie takie sale . Ja mam zamiar budować podobną sale w innym podobnym miasteczku gdzie jest jedna sala na 150 0sób .
Tak mogę zrobić skrócony kosztorys, wystarczy napisać mi na PW i zapłacić odpowiednią sumę, mogę nawet wystawić fakturę.
To czego piszesz że możesz pomóc ........skoro żądasz pieniędzy , myślę że to forum nie jest do zarabiania a raczej na bezinteresownej pomocy . Jak chcesz zarabiać to otwórz własną stronę lub firmę .
No przecież napisał, że wystawi fakturę. W koszta sobie puścisz. Wiedza kosztuje ;D
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 10": - Lumpeks - czy nadal sie opłaca? - Broker samochodowy -nadal się opłaca? - Samochody z Niemiec - nadal sie opłaca? - Wszystko po 5 zł czy nadal warto??? - Czy sprowadzanie nadal sie oplaca ?
|
|