|
Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 12 |
Dom weselny - czy nadal się opłaca?
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Tylko musisz mieć wtedy ściangi odzielajace część sali od reszty a to kolejny koszt.
zdecydowanie odradzam organizowanie kilku wesel lub roznych imprez jednoczesnie! na pewno weselnicy beda niezadowoleni!
Mówię tutaj zdecydowanie tylko o komuniach ew. chrzcinach...wesele jak najbardziej jedno i tylko jedno (przynajmniej w takiej sali jak moja), natomiast byłem na weselu gdzie w jednym budynku odbywały się 3 różne wesela i było wszystko ok. Ja natomiast przystosowuje salę tylko do jednej dużej imprezy.
Wie ktoś może:
Ile trzeba zapłacić osobie która zajmie się nadzorowaniem całej budowy Domu weselnego, wyposażeniem kuchni itd..?? Proszę o wypowiedzi osób które miały z tego typu działalnością doczynienia, nie proszę o ocenianie pomysłu.
Mam prośbę, czy jeżeli mam działkę w dobrej lokalizacji a i być może uzyskam kredyty inwestycyjne pod zabezpieczenie, oczywiście jeśli się wszystko uda zaakceptowanego wniosku czy mogę dostać dofinansowanie na Budowę Domu Weselnego. Proszę o pomoc
Było na forum o dofinansowaniu sal weselnych ;)
Jedna osoba od wszystkiego... to zle rozwiazanie. Do budowy potrzebujesz kierownika budowy ktory bedzie przeprowadzal nadzor budowlany, to samo do wykonczen, instalacji itp. Sprawdzac on bedzie na kazdym etapie budowy i wykanczaniu obiektu, zgodnosci planow z wykonaniem oraz jakosc wykonania i jakosci zastosowanych materialow. Natomiast co do poprawnosci wyposazenia kuchni, to musi ona byc zgodna z przygotowanym planem technologicznym kuchni, ktory sporzadza technolog. Nad poprawnascia i zgodnoscia najczesciej czuwaja dostawcy sprzetu - oni najczesciej tez maja swoich technologow.
Witam serdecznie mam 25 lat i 2 miesiące temu zakończyłem studaja , chcę teraz otworzyć własny biznes ale potrzebuję pomocy !!!
Posiadam własny lokal 300m2 w województwie lubelskim w małym miasteczku na "roztoczu" położonym 20 km od Zamościa(75.000 tys mieszkańców) i 65 km od Lublina . Lokal znajduje sie w samym centrum miasteczka obok sklepy itp. Chciał bym tam zorganizować dom weselny , dodatkowo organizować przyjęcia urodzinowe , komunie , itp. W samym Zamościu na przyzwoitą salę weselną czeka sie min 1.5 roku!!!!!!!!!! Dodatkowo na tygodniu mogła by tam funkcjonować restauracja ,PUB itp.KTÓRYCH W MIASTECZKU nie za wiele SAM NIESTETY NIE POSIADAM ODPOWIEDNICH ŚRODKÓW ABY SFINASOWAĆ TEN BIZNES SZUKAM OSOBY KTÓRA CHCIAŁA BY PODJAĆ WSPÓŁPRACE I ZAINWESTOWAĆ NA UCZCIWYCH WARUNKACH DODATKOWO MOŻNA LICZYĆ NA DOFINASOWANIA Z URZEDU CZY CHODZBY Z ŚRODKÓW UNIJNYCH. CHCIAŁBYM ZAZNACZYC ŻE JESTEM OTWARTY NA INNE POMYSŁY , MOŻE KTOŚ Z WAS MA LEPSZY POMYSŁ JAK WYKORZYSTAĆ LOKAL O POWIESZCHNI 300M2 , OSOBY KTÓRE CHCA SIE DOWIEDZIEĆ WIECEJ PROSZE O KONTAKT NA MAILA
Witam, moim zdaniem na tej powierzchni mozna zorganizowac bardzo mala sale weselna, a w zasadzie bardziej restauracje. Na pewno nie da rady stworzyc "porzdnej" sali weselnej na tej powierzchni! Oczywiscie sa mozliwosci pozyskania dotacji unijnej na dom weselny i na restauracje jak w Twoim przypadku. Ja oosbiscie pozyskalem juz kilka dotacji na domy weselne wiec gdybys byl blizej zainteresowany pisz na prywatna wiadomosc.
Viper, zostaw swojego maila w PW bo jako nowy użytkownik nie mogę pisać wiadomości a jestem zainteresowany skorzystaniem z Twojej pomocy.
viper podaj maila ,chcialbym sie z toba skontaktowac w zwiazku z dofinansowaniem na sale weselną
Cze jest ktoś kto zbudował własny dom weselny? Ile o wyniosło całe przedsięwzięcie??
Pozdr
Witam,
viper111 czy mógłbyś podać swojego meila?? byłbym zainteresowany twoją ofertą i chciałbym porozmawiać o możliwości współpracy. Pozdrawiam.
Witam, Viper jak zaglądasz na stronkę jeszcze i jesteś zainteresowany pracą to zostaw kontakt...
Wydaje mi sie , że dom weselny jest dobrą inwestycja. U mnie w okolicy jest parę takich lokali gdzie organizują wesela. miesiące od czerwca do Września każdy weekend zarezerwowany . W innych miesiącach jest mniej wesel i mniej sie zarobi , ale w maju komunie , 18tki , sylwester wieczorki andrzejkowe karnawałowe. Wesela czy inne imprezy zawsze będą.
Sprawdź również podobne tematy:
- Lumpeks - czy nadal sie opłaca?
- Samochody z Niemiec - nadal sie opłaca? - Broker samochodowy -nadal się opłaca? - Wszystko po 5 zł czy nadal warto??? - Czy sprowadzanie nadal sie oplaca ? - Czy rzeczy używane to nadal dobry zysk? - Regularnie kupuję akcje, czy warto nadal? - Nadal trwa nabór działania ZPORR 2.5 (WIELKOPOLSKA) - Dodtkowa praca za granicą, a firma nadal w Polsce Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|