podbijam temat bo uważam że godny zainteresowania.
piszesz 600 tys minimum? czy to nie przesadzona kwota? czy mozesz po krótce +/- opisać swoje wyliczenia?
Pozdrawiam
|
Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 4 |
Dom weselny - czy nadal się opłaca?
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
podbijam temat bo uważam że godny zainteresowania.
piszesz 600 tys minimum? czy to nie przesadzona kwota? czy mozesz po krótce +/- opisać swoje wyliczenia? Pozdrawiam
Ładny dom przyjęć jest do sprzedania na alleg.. jedyny minus to 3900000zł
Luksusowy Dom Przyjęć położony na działce o powierzchni 9459m2, która zlokalizowana jest, bezpośrednio przy trasie Rybnik-Gliwice a dokładnie w dzielnicy Ochojec. Obiekt ten zbudowany z materiałów najwyższej jakości. Powierzchnia użytkowa całego budynku to 778,83m2, pow. całkowita 1150m2. Powierzchnia sal pozwala na jednoczesne zorganizowanie kilku przyjęć. Na zewnątrz budynku znajduje się ogromny taras oraz kilka dużych balkonów. Na terenie działki znajduje się też budynek gospodarczo-magazynowy, którego częściowe podpiwniczenie może zostać zaadoptowane na winiarnię. Działka została przepięknie zagospodarowana. Przepływające przez nią dwa naturalne strumyki z wodą źródlaną, podświetlane drewniane mostki, leśne alejki otaczające cały obiekt.
Zalozmy ze mam wysatrczajaco duza dzialke na taki interes. Ile kosztuje wybudowanie takiego domu? Rozumiem, ze to w zaleznosci od rozmiarow budynku. Ale chcialbym mniej wiecej wiedziec ile takie cos kosztuje bo sie nie orientuje.
jesto to niewielka miejscowosc. Jednak o ruch sie nie martwie, poniewaz z tego co wiem w okolicy trzeba czekac kilka miesiecy na impreze... Do tego dochodzi jescze bar. Oczywiscie presperowalby tylko od poniedzialku do piatku. Budynek zapewne bylby pietrowy, poniewaz na gorze zrobilbym kilka pokoi, ktore bylyby do wynajecia dla gosci weselnych. Biznes moim zdaniem jest oplacalny. Aczkolwiek nie orientuje sie jaki wklad jest potrzebny wklad w taki interes. W ogole to dostalbym jakas dotacje z Unii?
no dużo było już takich tematów, wystarczy poczytać kwoty jakie się tam pojawiają to 500 600 tyś do miliona zł.
Samo wyposarzenie kuchni takie żeby przeszła badania i otrzymała zgode na przygotowywanie posiłków dla masowej konsumpcji to koszt min 150 tyś!
za 500, 600 tys. to mozna dom wybudować :)
na salę weselną to myślę, że od 1 000 000 w górę
dom mozna wybudowac i za 2 mln. Sale weselna mozna za 500 tys i za 3 mln. To wszystko zalezy od tego jak ma wygladac ta sala i czy chodzi o typowa sale, bo wtedy koszta nie sa duze, ale jesli chodzi Ci o DOM weselny to zwiekszaja sie one niekiedy do 2 mln.
Sama kuchnia 150 tys..hym ja obstawialbym blizej 200. W tygodniu dobrze zeby to tez przynosilo zyski wiec moze jakis zjazd/motel/maly hotel/restauracja. BTW. Nie wiem czy w Waszych regionach rowniez, ale ja zaobserwowalem przesycanie sie rynku lokalami tego typu. Coprawda ludzie hajtac sie beda zawsze, ale biorac pod uwage ze teraz obserwujemy sluby przedstawicieli wyzu demograficznego to bardzo mozliwe iz za 5-7 lat sytuacja sie troche unormuje i byc moze przy obecnym wzroscie liczby lokali weselnych okazac sie moze iz zarezerwowanie sali nie bedzie juz stanowilo problemu. Jesli dojdzie do takiej sytuacji mocno wzrosnie konkurencja, a co za tym idzie przetrwaja tylko lokale z najlepsza renoma i znajdujace sie "w modzie". Czy wedlug Was moze dojsc do takiej sytuacji czy jednak norma juz pozostanie rezerwowanie miejsc na dwa lata przed? Pozdrawiam
Mega koszty -> od 1 000 000 w gore, Kuchnia, bar, pokoje, wykonczenie z dobrego materialu (pamietajmy, ze duzo osob bedzie sie przewijalo) Jesli posiadasz duzy kapital to mozna sie tym zainteresowac jesli chcesz pakowac sie w kredyt to odradzam. pzdr
<---- najpiekniejsze Hostessy, modelki, eventy- najlepsze ceny ---->
jestem z małej miejscowośći i chciał bym właśnie w niej otworzyc dom weselny,oczywiście nie były by tylko tam organizowane wesela,ale tez inne imprezy!!nawet mozna by pomyślec o zrobienia jakiegos małego barku z alkoholem dla miejscowej ludności!popyt na tego typu usługi jest bardzo duży,ludzie czekaja nawet ponad rok czasu!mam 20 lat chciał bym was zapytać czy należy mi sie jakaś pomoc unii??jakieś dopłaty dla młodego przedsiębiorcy??nie wiem co kolwiek zeby zacząć?
Witam
Temat ten był już kilkukrotnie poruszany. Masz tu link do jednego z nich, jak w wyszukiwarce na dole strony wpiszesz "Dom weselny" znajdziesz wiele innych. powodzenia http://www.biznesforum.pl/sala-weselna-vt3317.html
z urzędu pracy a resztę niech dołoży wspólnik ( najlepiej z blższej rodziny ) bo to i gotówki więcej na inwestycję no i samemu trudno ogarnąć cały biznes
Masz rację że warto poszukać na forum, ale też warto zapytać o sprawę ponowni, może ktoś nowy wypowie się, doda coś nowego, bo w przciwnym razie za jakiś czas nie trzeba będzie wogóle już o nic pytać i dyskutować tylko przeszukać archiwa :)
Powiem Ci tak, tez chce otworzyc taki biznes... ale poki co droga daleka :/ , poniewaz nie mam wystarczajacej ilosci pieniedzy, a na ten cel minimum to 500 tys. zl nie liczac ziemi. Kupilem ziemie inwestycyjna ale banki nie chca pod nia dac kredytu, obchodzi ich tylko twoja zdolnosc kredytowa (czyli to ile zarabiasz, nie interesuja ich ziemia ani twoj biznes plan). Czyli bank pozyczy ci kase jezeli pokazesz mu ze ta pozyczka z banku jest ci w ogole niepotrzebna. Moze ktos zna jakis normalny bank ? ktory pomaga mlodym przedsiebiorca i malym firmom ?
Dotacje jakie znalazlem to urzad pracy 19 tys. na rozpoczecie dzialalnosci albo 40 tys. z POKL Dzialanie 6.2 Poza tym sa dotacje na taki cel musisz znalezc swoj program bo kazde wojewodztwo ma inne, u mnie jest np 2.1.1 I dotuja 50% procent przedsiewziecia ... ale dopiero po wybudowaniu. Czyli jak nie masz kasy na calosc to jest nieciekawie. Takie jedno bledne kolo :/ Masz dobry pomysl, wiesz, ze wypali - nie masz kasy, z uni oddadza polowe tylko skad wziac na calosc ??? jezeli bank nie udzieli Ci takiej pozyczki. Jedyny cud to Aniol Biznesu, ktory w Ciebie uwierzy :) ale nie lam sie i dzialaj :) ja tez nie dam za wygrana :) Do Aniolow ;D - prosimy o pomoc finansowa !!!
Bosh jakie byki *przedsiebiorcom *unii izwinitie za aszybki :)
mam chęć otworzyć w mojej okolicy dom weselny i odrazy jakiś bar z clubem dzie młodziesz mogła by się wyszaleć tylko że nie wiem skąd na to wszystko wziąść pieniądze w mojej okolicy nie ma za bardzo takich miejsc więc przyniosło by to zyski. wiem że jest z tym też dużo papierkowej roboty i dobrze by było mieć lub znać kogoś kto na początku by mi pomógł to wszystko rozkręcic. Chciała bym się tez dowiedzieć czy na taki pomysł były by dotacje z UE. podpowiedźcie mi coś co mam zrobić i od czego najlepiej zacząć bo sama nie wiem .
Sprawdź również podobne tematy:
- Lumpeks - czy nadal sie opłaca?
- Samochody z Niemiec - nadal sie opłaca? - Broker samochodowy -nadal się opłaca? - Wszystko po 5 zł czy nadal warto??? - Czy sprowadzanie nadal sie oplaca ? - Czy rzeczy używane to nadal dobry zysk? - Regularnie kupuję akcje, czy warto nadal? - Nadal trwa nabór działania ZPORR 2.5 (WIELKOPOLSKA) - Dodtkowa praca za granicą, a firma nadal w Polsce Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|