|
Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 7 |
Dom weselny - czy nadal się opłaca?Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
No to własnie pisze że w ochronie są właśnie goście z takiego środowiska. Płacisz im kase za ochrone lokalu przed różnymi incydentami i tyle. Pracowałes w takiej ochronie że wiesz co jest ważniejsze dla pracownika takiej firmy ?? Jestem z okolic krakowa i sporo obiektów jest pod ochroną firm typu justus, juventus itd. Nie słyszałem jeszcze zażaleń że płacisz im kase i lecą w kulki.
Nie pracowałem w takiej firmie, ale znam kilku ochroniarzy.
Wiesz ile tacy sobie życzą za ochronę obiektu nie mniej niż 2000 zł, a przypuszczam że w granicach 4 i więcej tyś. Skończymy już temat haraczy, bo chciałem to tylko tak rozwinąć i nie ciągnijmy tego dalej, bo może będziesz miał szczęście i wszystko będzie ok czego naprawdę życzę. Powodzenia, pozdrawiam
Zgadzam się ;) Proszę inne osoby zorientowane w temacie o ciekawe porady i spostrzeżenia.
Widze mały przestój w temacie a jest to sprawa która bardzo mnie interesuje.
Jak sądzicie sala na ile osób będzie najlepszym rozwiązaniem ?? 200-250 ?? widziałem nawet na 500 ale to już chyba przesada. Widziałem na internecie temat w którym gościu pisał że jeśli miejscowość spełnia pewne warunki można liczyć nawet na 50% dofinansowania od UE. Prawda czy wymysł ?? Niby gościu doradza w sprawach dofinansowywania od ue.
Tak z tego co się orientowałem można to wrzucić do agroturystyki i wtedy jeśli region podlega to można wyrwać niezły bonus z unii ale to trzeba wiedzieć dokładnie co i jak czyli księgowy?
Czyli gdybym się za to brał dobrze wyrwać osobę połapaną w dotacjach która może doradzić co i jak bo szansa na dofinansowanie jest :)
a wiesz moze jaki charakter dzialki trzeba miec zeby wybudowa ctaki dom weselny chodzi mi o to czy to ma byc dzialka budowlana,pzremyslowa,uslugowa ,rolna?
działka pod dom chyba musi być budowlana reszta pod parking czy ogród może być już inna. Szczerze powiem że nie interesowałem się to sprawą ponieważ działka na której ja bym chciał zacząć budowę jest z jednej połowy budowlana z drugiej chyba rolna lub komercyjna. Na budowlanej stawiałbym budynek na reszcie parking + jakiś ogródek itd.
wiec mowisz ze ty bedziesz stawial to na dzialce budowlanej,u mnie dzialki budowlane sa dosc drogie wiec szukam podpowiedzi czy jest to mozliwe zrobic na jakims innym typie dzialki jesli nie bede musial zainwestowac w dzialke budowlana:(
Masz już może na oku jakieś ciekawe projekty sali ?? Obliczałeś może koszty jakie wyjdą za budowę takiego domku ?? :)
A nie lepiej wpłacić do banku/na lokate i mieć pewne ~10.000 miesiecznie?
W życiu coś trzeba robić, fakt kasa ważna ale nie można leżeć resztę życia z brzuchem do góry bo człowiek zwariuje z nudów.
Jeśli chcesz pewny, stabilny zysk a pojęcie franczyzy nie jest Ci obce, polecałbym stać się właścicielem własnego McDonalda :-) Resztę kasy wpłać na idywidualnie negocjowaną lokatę w dobrym, np. Noble Banku (bank dla zamożnych) lub Alior Banku czy właściwie w większości Banków masz prawo negocjować warunki lokaty z takim kapitałem (wysokość odsetek, długość trwania lokaty, kapitalizacja odsetek, itp.) Masz rodzinę, dzieci? Szczerze mówiąc kwotą 1.500.000zł i (bardzo ważne) mądrym zarządzaniem masz ustwawione na dobrym poziomie conajmniej dwa pokolenia ... Sukcesów życzę.
no witam,wiesz co w tym momencie jestem raczej na etapie szukania dzialki pod budowe takiej inwestycji, zastanawiam sie nad powierzchnia.
Myslisz ze dzialka o pow 15arow nie jest zbyt mala?
Wszystko zależy jak dużą sale chcesz stawiać. Czy mają to być wesela małe czy na większą grupe ludzi. Bo jednak o jakimś parkingu i podjeździe trzeba pamiętać. Działka teścia na której chcielibyśmy coś takiego postawić ma chyba 1 hektar więc jest sporo miejsca do zagospodarowania. Przy głównej drodze obok lasku w okolicy pare średnich i jedno duże miasto. Dla chcących pare kilometrów dalej leci autostrada i myślimy że może to być dobre miejsce pod taką inwestycję. My osobiście narazie myslimy nad kasą. On pieniądze ma i jest chętny do inwestycji ja planuje sprzedać dom w którym i tak nigdy nie będe miaszkał.
artur1978 napisałem do Ciebie maila. Również jestem zainteresowany tego typu biznesem i proszę o jakieś porady/podpowiedzi.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dom weselny - czy nadal się opłaca? - strona 7": - Lumpeks - czy nadal sie opłaca? - Broker samochodowy -nadal się opłaca? - Samochody z Niemiec - nadal sie opłaca? - Wszystko po 5 zł czy nadal warto??? - Czy sprowadzanie nadal sie oplaca ?
|
|