Witam wszystkich.
Mam mozliwosc wejscia w spolke aby otworzyc dom weselny, pewna znajoma kobieta posiada budynek nadajacy sie na sale weselna, prowadzi takze wynajem pokoi( kilku, bodajze 5 czy 6 pokoi) Chce wejsc ze mna w spółke, a mianowicie ona udostepnilaby swoje budynki a ja mialbym zalpacic za wykonczenie sali+kuchnie. Ja mieszkam w Kielcach ok 200 000 mieszkańcow, dom ten znajdowalby sie w jędrzejowie, 30 km od Kielc około 20 000 mieszkancow. Czy warto wchodzic w taki interes? Gdyz pieniadze beda dzielone na dwie osoby, a z wynajmu pokoi ja nie bede mial zysku. W Kielcach najwczesniejsze wolne terminy na sluby to rok 2010, czy moglbym liczyc takze na klientow z kielc? Moglbym np nawiazac wspolprace z firma przewozowa(autokary) i zapewnic dojazd i przyjazd(jeden kurs o okreslonej godzinie w jedna jeden w druga strone)ale oczywiscie wiazalobysie to z dodatkowymi kosztami dla osoby wynajmujacej.
Zaleta miejsca gdzie mialaby byc ta sala jest staw tuz obok, prywatny lasek odrobine dalej, moznaby to wykorzystac projektujac ogrod, zrobic taras itp.
Moje pytanie czy pchac sie w cos takiego?
Aha i w sumie jedna z najwazniejszych rzeczy, pieniadze bylyby z kredytu i ewentualnie dotacji. Z tego co sie orientowalem to na samo wykonczenie ok 200 000 normalnie lub 300 000 zeby bylo bardzo ladnie:)
Pozdrawiam i z gory dziekuje za rady.
Przepraszam za bledy ortograficzne jesli jakies zrobilem