|
Domena a baza noclegowa |
Domena a baza noclegowa
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Czy myślicie że domena gdzienocleg.pl będzie dobra na baze noclegową?
jeśli włożysz odpowiednio dużo pieniędzy w jej stworzenie i reklamę to tak :)
Choć jak zapewne wiesz spora konkurencja już jest w tym temacie
W tym interesie domena to jeden z mniejszych problemów. Największy to aktualna baza i użytkownicy.
oczywiscie, ze to dobra domena, tylko musisz starannie przymyslec temat
Nazwa domeny nie jest tak ważna, jak to, w jaki sposób się ją wypozycjonuje. Mówi się, że słowa kluczowe w domenie pomagają, ale czy ludzie wpisują w wyszukiwarki "gdzie nocleg"? Nie sądzę, raczej "noclegi", "tanie noclegi", "tanie noclegi miasto" itp. Twoja domena ma ten plus, że będzie łatwo zapamiętywalna, ale pamiętaj, że sama domena nic Ci nie da. Musisz ją dokładnie wypromować, a branża turystyczna nie jest łatwa.
dokladnie, jak mowi poprzednik, mozesz miec super domene i ja zmarnowac, przykladow jest wiele, najblizszy ktory mi przycvhodzi na mysl to mieszkania*pl
Zgadza się,mieliśmy już do czynienia z wieloma zmarnowanymi domenami,a Twoja brzmi bardzo dobrze i sensownie. Nie zrób następnego błędu i dobrze ją wykorzystaj odpowiednio promując.
Najwiecej zalezy od pracy i technologii ( tzn. pieniędzy jakie możesz zainwestować). Jeżeli chcesz sam recznie dziubać, to nie masz szans, to musi być dobrze działajaca baza ofert z przejrzystym i intuicyjnym interfejsem.
Na bardzo ważną sprawe zwrócił uwagę Tomasz_Nowak - pozycjonowanie. Zdecydowanie lepiej wyskakuja w Google domeny zawierające w nazwie słowa kluczowe. Ja jak bym szukał w Google informacjio o noclegu to nie wpisałbym "gdzie nocleg" racze np.: "tanie noclegi". Oczywiście trudno bedzie dzisiaj znaleźć dobrą domenę (większość jest zajęta). Ale to co powiedziałem na początku jest najważnejsze. Przykłądem moze być allegro . Jak powstwało nikomu nie kojarzyło się z aukcja internetową.
Sprawdź również podobne tematy:
- [ebiznes] baza noclegowa + domena
- Baza Noclegowa + Super domena PRZENOCUJ.INFO - Baza noclegowa - Baza noclegowa? - E-biznes, baza noclegowa - Jak zdobyć klientów - baza noclegowa? - Strona z baza noclegowa czy na tym da sie zarobic? - Baza noclegowa/placenie podatkow - Szkolenia, szkolenia EFS, baza trenerów, baza szkoleniowa Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|