|
Domena |
Domena
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam mam pytank do specjalistów w sprawie domen.Jak założyc domene czy jest to łatwe i czy dobrze można na tym zarobic.Mając już własną domene w jaki sposób się zarabia pieniądze.Jak dobrze zareklamowac domene żeby była odwiedzana przez internautów. Spodziewam sie postów na temat jak się nie znasz to się nie bież za to itp.ale od czegoś trzeba zacząc.Dziękuje i pozdrawiam.
Domenę rejestrujesz w pierwszej lepszej firmie która się tym zajmuje. Proponuję jednak w jakiejś sprawdzonej i renomowanej typu:
home.pl nazwa.pl az.pl Wymyślasz sobie nazwę domeny sprawdzasz czy jest wolna jeśli jest wolna to rejestrujesz. Wypełniasz formularz wpłacasz kasę za domenę i koniec. Na samej domenie jednak nie zarobisz bo większość dobrych nazw jest już zarejestrowana. Żeby podnieść cenę domeny i dobrze ją sprzedać musisz ją wypozycjonować, złapać dość duży ruch na stronie jakiś przyzwoity PR w granicach 4 i możesz sprzedawać tylko pamiętaj że praktycznie nie możliwe jest wypozycjonowanie strony bez treści. Jeśli się na tym znasz to wypozycjonowanie domeny dla średnio popularnych słów kluczowych powiedzmy takich dla których jest od 1-2 milionów wyników jest możliwe w ok 3 miesiące. Gdy już twoja domena spełnia kryteria wystawiasz ją albo na allegro albo w jakiejś firmie sprzedającej domeny jeśli będzie to domena zagraniczna to polecam sedo.com jeśli polska to namedrive.pl
hmm czy ja wiem czy ta az.pl jest aż tak renomowaną...napewno lepszym wyborem będzie superhost.pl lub webd.pl, a te dwie pierwsze są napewno znane ale serwery u nich drogie :)
ok az może nie jest renomowana ale utrzymuje u nich klika domen i nie mam problemów. Co do home i nazwa to serwery może są drogie ale warto bo są nie zawodne, na az też mam hosting i już nie jest tak różowo :)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|