witam
mam pytanie co do domeny
jak mam swoją domene i chciałbym ją sprzedać to czy możecie mnie poinformować gdzie to najlepiej zrobić, czy są jakieś portale służące do sprzedawania takich domen i gdzie lub czy można taką domene wtcenić
|
domena |
|
Strona główna forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
witam
mam pytanie co do domeny jak mam swoją domene i chciałbym ją sprzedać to czy możecie mnie poinformować gdzie to najlepiej zrobić, czy są jakieś portale służące do sprzedawania takich domen i gdzie lub czy można taką domene wtcenić
http://www.allegro.pl
a jak domena się nazywa?
Wycena kazdej domeny moze byc bardzo zroznicowana. Za wycene zaplacisz a i tak na niewiele Ci sie to przyda. Ten biznes rządzi sie wlasnymi prawami.
nie cytujmy bez potrzeby
wyslij mi na pw to ci powiem ile moze byc warta i gdzie ja dobrze sprzedac, poprostu do roznych domen sa rozne techniki :)
To mi też wyślij, a swoją drogą niektórzy na allegro wystawiają domeny kompletnie z debilnym adresem , a cena kup teraz jest beznadziejnie wysoka.
Bosman, kazdy ma swoja strategie. Niektorzy wystawiaja z taka cena zeby sprawdzic zainteresowanie, inni wystawia 4 razy a za piatym obniza cene 4-krotnie i napisza, ze to okazja a inni, co glupsi, sie na to nabiora.
Roberto, zamiast rozsylac na PW te domene to podaj ją tutaj, po co robic zamieszanie?
na allegro ciezko sprzedac dobra domene bo tam jest malo ludzi ktorzy maja pojecie o tym biznesie :)
Dziala to w 2 strony bo mozna komus cos wcisnac, np. moj znajomy niedawno kupil za 150 zl strasznie dluga domene tylko dlatego ze miala pr 4, jak sie potem okazalo falszywy... ps. a co do "nie cytowania bez potrzeby" to sie z tym spotkalem juz na drugim forum, zabardzo niewiem o co w tym chodzi.. pewnie o oszczednosc bazy... no ale ja wole zaznaczyc do czego daje odpowiedz bo kilkanascie razy sie spotkalem ze ktos edytowal poprzedni post po czym odpowiedz na niego wygladala bezsensownie.
Lesiu, tak naprawdę wielu tylko rezerwuję domeny, czas na płatność mają dwa tygodnie, więc szukają jelenia, jeśli nikt nie kupi, to możesz sam sobie ją zarezerwować bo ona wraca do puli.
Panowie
czy ja powiedziałem "że mam domene", czy "jak mam domene" ten post był całkiem tylko informacyjnym dla przyszłego zarejestrowania domeny i być może jej odsprzedania a jak nie to w celu jak najlepszego jej wykorzystania, domene będe rejestrował dopiero po świętach jak już będzie moją to ją tu przedstawie czy nadaje sie do sprzedaży, jak nie to wykorzystam ją do stworzenia pewnego serwisu internetowego. Pozdrawiam i Zycze Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i udanego Sylwestra
hehe to juz chyba lepiej sie dowiedziec ile warta jest przed :P jak chcesz to pw otwarte:P
witam kupilem sobie samochod i chcial bym sie zapytac ile jest warte i gdzie najlepjej sprzedac.Marke auto jeste nie podaje bo deal jeste nie zaklepany.......Jezli nie znajde dobrego nowego kupca to uzyje samochod pod moja firme.
Pozdrawiam LOL
Witam
jak już wspominałem w którymś tam poście, że chce założyć sklep internetowy i byłby to sklep z prezentami dla niej i dla niego tylko mój pomysł jest taki aby zrobić dwa sklepy z prezentami pod domenami: prezentydlaniego.pl prezentydlaniej.pl i wkażdym z tych sklepów byłby link do drugiego tak że jak kupuje coś dla kobiety i chciałbym jeszcze kupić coś dla znajomego to żeby tylko kliknąć w ten link i jesteśmy w sklepie prezentydlaniego.pl i nie musze sie już logować(chciałbym je połączyć jakąś bazą) nie wiem tylko czy to zda egzamin i czy sie da tak sklepy ze sobą połączyć??? co o tym sądzicie???
Uwazam, ze lepszy bylby 1 sklep z 2 dzialami: dla niej, dla niego
ja też tak uważam tylko trudno jest wymyślić nazwe domeny pod taki sklep z perzentami(teraz to pod każdy sklep internetowy jest trudno znaleźć dobrą niezarejestrowaną domene)
jednak torche pomyślałem i wykombinowałem nową nazwę domeny pod
tamte 2 domeny wydają sie troche zadługie i nie wpadające w ucho Co sądzicie o nazwie dla takiego sklepu z prezentami jak: prezento-mania.pl miałem na początku pomysł na prezentomania.pl ale jak wiadomo dobre już jest zajęte
|
|