|
Domki holenderskie |
Domki holenderskie
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam przeglądając serwisy typu allegro wpadł mi do głowy pomysł handlu domkami holenderskimi jest to fajna alternatywa na działke taka altanka na kółkach i stąd moje pytanie co o tym myślicie czy to mogło by być opłacalne sprowadzanie z zachodu
Temat jest dobry ja tez nad tym myslalem tylko sa pewne problemy z transportem
na terenie Niemiec musuisz miec zezwolenie na transport ponadwymiarowych ladunkow czyli takich powyze 3m szerokosci mam namiary na czlowieka w hoalndii ktory sie tym trudni bierze za dwa domki z transportem 7-8 klockow ja zajmuje sie co roku importem przyczep kempingowych przebicie jest 100% tylko trzeba dobrze kupic Dla zainteresowanych jak by ktos chcial wejsc w ten interes to zapraszam. Organizuje wyjazdy po przyczepy i samochody do holandii
Z tego co wiem to domki holenderskie są(napewno były 3 lata temu) robione przez Holendrów w Polsce koło Bydgoszczy.Jeżdząc drogami Pomorza widzę wielkie place zapchane domkami tymi.Ale nic więcej nie wiem.
Domki holenderskie
Bardzo fajna sprawa ale trzeba uważać od kogo kupić. Ja kupiłam domek w firmie Camp z Żuromina i do tej pory żałuje. Straszą ściemę tam robią!!! Już po pierwszym dniu łóżko w sypialnia rozłożyło się na części pierwsze a dziury w podłodze były bardzo sprytnie ukryte dywanem przybitym gwoździkami. Oczywiście żadna reklamacja nie wchodzi w rachubę. Właściciel nie chce nawet rozmawiać i odkłada słuchawkę gdy tylko usłyszy mój głos. Tak więc zwracajcie bacznie uwagę co kupujecie.
A co myślicie o wynajmie takich domków? Powiedzmy jak ktoś by chciał kupić 2-3 domki i wynajmować je całorocznie... Czy nadają sie one do zamieszkania przez cały rok czy to raczej poroniony pomysł?
Witam domki nadają się na zimę jeżeli przeniesiesz instalacje wodną do środka i będziesz ogrzewał trzeba też ocieplić taki domek w takim stanie jakim sie go kupi temperatura komfortowa to -5C Najwięcej ciepła ucieka oknami pojedyncza szyba i podłogą trzeba ocieplić od spodu
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem takiego domku ale to tylko z nazwy jest Domek Holenderski macierzysty kraj gdzie go produkują to Anglia ,z tego co do tej pory się dowiedziałem. Mój Domek zakupiłem w firmie LUXCAMP w miejscowości Wiązowna pod Warszawą , bardzo rzetelna firma maja bardzo dobry wybór domków jak i transport i zawsze pomagają przy ustawieniu takiego domku . Szczerze mogę to firmę polecić innym ,można ja odnaleźć w wyszukiwarce wpisując nazwę firmy LUXCAMP
Poczytałem o nich troche dowiedziałem sie od rożnych osób i mam mozliwosc zakupienia 10 domków i umiejscowienia ich przy plażach (kempingi) ma ktos moze podobna działalnosć albo cośw tym stylu
ZAPRASZAM
Witam. Wpadłem na taki oto pomysł. Chciałbym znalezc 10 osób które zainwestowałyby po okolo 16000 zł w domki holenderskie.Gwarantuje im co roku minimum 4000 zł zysku ,nie sa to kokosy ale za nic nie robienie po 4 latach mamy zwrot kapitału i jak by sie cos nie podobało po 4 latach lub wczesniej mozna sprzedac taki domek za 75 % ceny . Po sezonie mozna go uzytkowac dowolnie.Ja od Was je wynajmuje wlasnie za taka cene ,co roku gwarantuje podwyzke 3-5 % i dzieki dosyc duzym kontaktom umieszczam je w nadmorskich miejscowosciach i na Mazurach. Oczywiscie nie za darmo .Mysle ze na mazurach za 4000 zl za sezon(czerwiec lipiec sierpien),nad morzem koszt postawienia takiego domku na polach namiotowych spokojnie wynegocjowałbym za 6000-7000 zl za sezon. To sa ceny tylko dla mnie poniewaz robie interesy z tymi osobami juz okolo 5 lat i mamy pewne uklady .Teraz nastepna sprawa to wynajmowanie turystom. Tu równiez posiadam grupe wiernych klijentów i z obłozeniem nie bylo by wiekszego problemu.Najwazniejsza sprawa to ze zarabia wlasciciel domku ,wlasciciel pola bądz gospodarstwa i jak sie domyslicie ja.Jednak moja prowizja to zaledwie 20% jezeli bedzie pełne oblozenie to moze z 2000 wyciagne z domku ,jak bedzie słaby miesiac to czesto dołoze ale nie to jest najwazniejsze bo ja zarabiam na czyms innym a to pomoze mi zdobyc kolejnych zadowolonych klijentów co zaprocentuje w pozniejszym czasie.Co o tym sadzicie i czy znajda sie osoby chetne do zaiwestowania w te domki ,pieniadze nie duze moze ale zawsze pewne ,masz pewnosc ze nie stracisz pieniedzy bo zawsze jestes wlascicielem domku i mozesz go sprzedac w kazdej chwili. Dla zainteresowanych dałem równiez ogloszenie w dziale Bizne oferty gdzie jest kontakt do mnie: masz-18000zl-i-chcesz-je-dobrze-zainwestowac-vt62569.html .Pozdrawiam i Wesołych Świat życze/Kamil
A jaką cenę masz na te domki?
trzy z dwoma
Trochę lipa, jak ktoś ma tylko 18k, to niewielka dla niego pociecha z 4 tys raz na rok.
No ale załóżmy, że Ci wyłoże 180 koła na 10 domków. Gwarantujesz mi 40 k rocznie ? Zobowiążesz się do tego umową z jakimś zabezpieczeniem ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|