Witam wszystkich użytkowników forum jestem tutaj nowy i chciałbym przedstawić wam mój pomysł na biznes.
W moim miasteczku około 6 tysięcy mieszkańców nigdzie w promieniu 30km nie można nigdzie kupić domowego pysznego ciasta są co prawda ciasta w supermarketach lecz są one bez smaku a ceny są jak za złoto.
Mój pomysł polega na otworzeniu małej domowej piekarni w której robił bym domowe ciasta oraz ciasteczka.Potrafię piec wspaniałe wypieki wedle przepisów mojej prababci.Wszystko sobie wstępnie kalkulowałem i wyszło mi że mógłbym wyciągnąć z tego "biznesu" nawet 5 tyś miesięcznie.
Ale mam teraz parę pytań do was otóż czy mogę piec wypieki w domu czy muszę w wynająć lokalu i piec w nim ??
Jeżeli mogę piec ciasta w domu to czy wie ktoś jakie warunki musi spełniać kuchnia ????
Czy mogę wymyślić sobie nazwę oraz logo firmy i gdzieś to zarejestrować(może nie warto nigdzie tego rejestrować) ???
Co myślicie o takim biznesie.
Powiem jeszcze że zrobiłem ankietę na forum mojego miasta i prawie 5500 osób poparło mój pomysł wiem że wszyscy z tech którzy tam głosowali ale to zawsze coś.