|
DOMOWE OBIADY NA TELEFON - strona 2 |
DOMOWE OBIADY NA TELEFON
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
kolega prowadzi taka działalnosc i daje rade miasto 23 tys mieszkańców KTO NIE RYZYKUJE NIGDY NIC NIE BĘDZIE MIAŁ
Witam.
Chciałem zapytać osobę,która prowadzi podobny biznes o kilka zdań jak wygląda to naprawdę. Tzn.: w jaki sposób zaistnieć(trafić najskuteczniej na początek do firmy lub osoby fizycznej ze swoją ofertą)? -ile trzeba mieć osób w kuchni? -w co pakować,żeby było apetycznie i po prostu chciało się to zjeść? -ile zestawów można realnie sprzedać w ciągu dnia w 60-cio tysięcznym mieście? Od 11 lat prowadzę cukiernię we własnym lokalu,z którego część chciałbym przeznaczyć na tego typu działalność.
1. Smaczne jedzenie,
2. Ulotki, 3. ZNAJOMOŚCI 4. Sprawna dostawa do klienta, 5. opakowania plastikowe bądź styropianowe ale nigdy papierowe.
Powiem tak, u mnie w mieście jest taka gastronomia. W samym centrum przy głównej drodze. Żadnej rewelacji nie ma, jedzenie natomiast smaczne robione przez dwie kucharki i dwoje mlodych ludzi do obslugi. Jedzenie tanie a smaczne to wtedy nawet wystroj z lat 90 nie przyszkadza a daje fajny klimat, prosze nie myslec ze szczury lataja jest ogolnie czysto i nei smierdzi ale meble i inne akcesoria sa stare z wystroju. :) na wynos robia i z dostawa do klienta, Pani zawsze maksymalnie po 3-4 obiadki nosi po dostawie bo wiadomo im wiecej tym dluzej zschodzi z dowozem i wystygnie jedzonko. Zawsze kazdy zadowolony i usmiechniety, kokosów na tym nei zarobia ale i tak jest dobrze. Bo isc dzis do nowo wybudowanego budynku z gastronomia to albo takei ceny ze szok albo jedzenie jak z buta ale za to wystroj ladny :)
Dzięki darkshadows:)
Ponawiam prośbę o wypowiedź kogoś,kto już prowadzi tego typu działalność. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki,ponieważ chciałbym wiedzieć,czy wogóle warto zagłębiać się w temat.
Tak się zastanawiam czy na tym forum zawiązała się jakakolwiek współpraca czy jest to badanie rynku ect.
Dużo tu mądrali na tym portalu i chyba niewiele oni wnoszą wiedzy dla ludzi faktycznie próbujących coś zacząć.
Ja dzięki temu forum poznałem parę osób - i to wszystko. Ale to było jakiś czas temu. Teraz jest cienko i nudnawo.
hmmm zastanów się co piszesz.... Ty jak bedziesz potrzebował porady lub informacji na dany temat pewnie i ty napiszesz tutaj z nastawieniem ze ci ktos cos podpowie badz ci opisze swoje doswiadczenie. Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, a wiadomo to jest forum to ktokolwiek moze byc mistrzem cietej riposty a na codzien sprzedawac w kiosku ruchu gazety. No nic ja uwazam ze z przymruzeniem oka mozna traktowac niektore tu opinie ale kazda opinia jest przydatna.
Do jacekplacek:
Nie pytałem synek o współpracę,tylko o konkretne podpowiedzi. Nie czytasz uważnie ze zrozumieniem,stąd piszesz bzdury. Nie chcę również zacząć,bo mam to już za sobą i wiem jak wygląda ciężka praca na własny rachunek.Właśnie takie posty jak Twój nie wnoszą nic sensownego do dyskusji na forum.Zaglądam tu od trzech lat i dopiero wczoraj zdecydowałem się napisać pierwszy post z zapytaniem i muszę powiedzieć,że przez takie mądrości jak Twoje,już jestem rozczarowany. Pozdrawiam i nie pękaj synek;)
a nie dawniej niż 2 tygodnie temu cały biznes opisała pani gesler i rodzaj promocji i jak i czemu tak a nie inaczej w odcinku bodaj to się zakład rodzinny nazywało .
"Zakład" jak za dawnych czasów :) Oglądałem ten odcinek, faktycznie dużo tam wyjaśniła ale tam był problem między właścicielami a ich chorych ambicji. Co region to obyczaj inny, więc nad morzem nikt nie będzie serwował oscypków hehe ;)
ale zasady są te same , promocja ,oferta profesjonalizm
Jeśli nie będzie sie promowało knajpy to zginie w tłoku Jeśli objadki będa a reklamy promocji nie będzie to kicha Pani gesler wyjaśnia to bardzo szczegółowo Mówi że każda knajpa przyniesie zysk jeśli jest dobre jedzenie specjalizacja w konkretnym gatunku promocja np. potraw regionalnych i dobry catering do domów na tel. wszystko jak pani gesler mówi to kuchnia i ludzie którzy ją tworzą .
W rzeczy samej !!!
Ta wypowiedź wcale nie jest bez sensu !!!
Więc dlaczego pytasz? Ty sam wiesz najlepiej jaki klient do Ciebie przychodzi i jaką masz renomę. Wg mnie w Twoim przypadku ryzyko jest minimalne. Metodą małych kroków możesz śmiało zaczynać. Skąd jesteś? To też jest ważne.
Witam P.Tadeuszu.
Dziękuję za zabranie głosu. Doskonale zdaję sobie sprawę,że w mojej sytuacji ryzyko nie jest wielkie.Nurtuje mnie jeden temat: -jak trafić również do grupy osób starszych,samotnych,które np.nie gotują w domu na co dzień. Jak przeprowadzić skuteczną reklamę i promocję,aby trafiła ona do firm,szkół i osób indywidualnych na początek? Z doświadczenia wiem,że najlepszą reklamą jest reklama z ust do ust.Tak było w przypadku cukierni,gdzie kiedy byliśmy dostawcą ciast na jedno przyjęcie weselne w rodzinie,za jakiś czas klient sam wracał,zamawiał na kolejne i jeszcze przyprowadzał znajomych. Z tym,że temat był o tyle łatwiejszy,że reklama była sama w sobie.Gość na imprezie degustował ciasto,pytał co za firma była dostawcą i sam do nas trafiał. I teraz moim krokiem docelowym byłoby poszerzenie oferty o catering na wszelkiego rodzaju imprezach okolicznościowych,a ponadto wspomniane obiady na telefon. Jak przebić się z tematem w 60-cio tysięcznym mieście,gdzie konkurencja jest duża,ale poważnych graczy jest dwóch? Jak zorganizować promocję,aby w krótkim czasie o poszerzeniu oferty dowiedziało się jak najwięcej ludzi? Sprawa byłaby prosta. Problem w tym,że klient zamawiający ciasto posiada już lokal na imprezę z pełną obsługą lub kucharkę.
sorry za trzy moje grosze
Obejrzyj pania Gesler tam wszystko wyjaśniają twoją sytułacje też .
Przeczytaj również posty podobne do tematu "DOMOWE OBIADY NA TELEFON - strona 2": - Obiady domowe - Domowe obiady - DOMOWE OBIADY NA ZAMÓWIENIE - Pizzeria i obiady domowe na wsi - Domowe obiady - dowóz do firm
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
|
|