|
Dorabianie kluczy |
Dorabianie kluczy
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak myślicie ile może kosztować urządzenie lokalu pod tę działalność?
mieszkam w 17 tusięcznym mieście i jest tu tylko jeden punkt dorabiania kluczy, który nie dorabia np. kluczy do samochodów ! chciałem otworzyć taki punkt który dorabial by klucz do wszystkich marek samochodów oraz oczywiście pozostałe klucze do wszelkiego rodzaju zków również ! Można by było u mnie kupić również wszelkie wkładki zamki itp. czy mogło by sie to udać ?? i może ma ktoś namiary gdzie można takie maszyny kupić i w jakich cenach mniej więcej są ??
Witaj,
Powiem Ci, że Twój pomysł jest dobry :) Oczywiście moim zdaniem :) Ja mieszkam w Warszawie i nawet tutaj ostatnio latałam i szukałam miejsca grzie można dorobić klucze....są problemy z kluczami do aut i małymi kluczykami do skrzynek na listy (robiłam w trzech miejscach i rzaden się nie nadawał). Pomyśl o tym poważnie :) Powodzenia!!
pogrzebałem troche w internecie ! posrawdzałem cany itp. do tego wszystkiego jeszcze by mi starczyło na maszyne do kodowania kluczy. np. do samohodów z imobilajzerem które mają czujnik w kluczyku ! wystarczyło by mieć kart kodującą który kazdy własciciel samochodu powinien mieć ! i wtedy ma nowy kluczyż z zakodowanym imobilajzerem !
Pomyśl o dofinansowaniach...nie braniu kredytu ale są różne typy dofinansowań do dobrych pomysłów...poszukaj na necie.
czy jest ktos kto sie tym zajmuje,lub zna kogos takiego? Czy mozna wyciagnac z takiej dzialalnosci powiedzmy 2000 na reke? Bo jak mysle na rozpoczecie nie trzeba duzo.Prosze o jakies wypowiedzi.
Tak, ale do tego trzeba mieć awaryjne otwieranie (czyli dużo nauki), oraz dorabianie kluczyków do aut z immo (a tu już wiedza ogromna). No i plus maszynki do specjalistycznych kluczy (to już spory wydatek ale i zysk lepszy).
Dziekuje a odpowiedz . Do aut z immo , to rozumiem ze chodzi z immobilaizerem. A o jaką wiedze tu chodzi? Bo nie wiem za bardzo chodzi. Jesli chodzi o maszynki do specjalistycznych kluczy to chodzi o klucze np. do zamkow Gerda? Ile taka maszynka kosztuje - tak około. Prosze o odpowiedz wszystkich mających jakąs wiedze na ten temat.
widze ze znasz sie na kluczach ile kosztuje otwarcie takiego profesjonalnego zakladu z calym sprzetem
nikt nic nie wie na temat kosztow takich maszynek do kluczy i orientacyjnych cenach otwarcia otwarcia takiego punktu????
jeszcze jedno pytanie - patrzylem w necie na maszyny do takich uslug i widze ,że są maszyny do takich kluczy,inne do innych itd. Czy to znaczy ze trzeba miec "iles" maszyn???? Bo z tego co widzialem w takich punktach to zazwyczj jest jedna,a mi chodzi zeby dorabiac wszystkie klucze lub prawie wszystkie. Jak to wygląda????
Cen to nie znam. ALe są typu yale (polskie yeti)czyli frezy, do gerdy potrzebujesz nawiercanych (dziurki o różnych średnicach) No i jescze samochodowe (tego już jest pare rodzai). W autach od 96 roku produkcji spotkasz sie z immobilaizerem, nie wystarczy sam klucz trzeba jescze dograć go do auta (czyli komputer diagnostyczny). Chyba że kupisz sprzed do kopiowania go w punkcie (podobno takie są). Klucze do drzwi wewnetrznych domowych kupuje sie od gerdy i nie trzeba ich dorabiać wystarczy numer. Maszynka może być jedna ale 2 funkcyjna. Inaczej potrzebujesz 2ch oddzienlnych. To co że w punktach mają jedną, zanieś im kluczyk od jakiegoś japońskiego wkładu i zobacz jak będą go badać i oglądać na wszystkie strony.
Dorobić prosty kluczyk to sprawa łatwa, ale też za to kasy nie ma. (10-20 zł w tym surówa) Za kluczyk do auta skosisz 200 zł (ale to już wchodzenie do komputera, sciąganie pinów, kodowanie immo). W dorabianiu kluczy chodzi o sam punkt. Czy łatwo dostępny, ile ludzi sie przemieszcza. Najlepiej sie zarabia na awaryjnym otwieraniu. Ktoś zatrzaśnie klucze w aucie, złamie klucz albo zgubi od domu. Dzwoni, przyjeżdzasz patrzysz dokumenty,otwierasz (łatwo sie pisze cieżej robi) kasujesz 100-200 zł i jesteś happy (sprzęt nie jest drogi, tylko zapomnij o łamakach klijent nie bedzie scześliwy że mu zamek zepsułeś). Zadnego czynszu, pracowników, drogich maszyn.
Dieki za obszerna odpowiedz , ale nasuwaja sie kolejne pytania - co z tymi kluczami do immo? Czy jest to skomplokowane , czy dosc proste do nauczenia sie? Co to niby za sprzet do awaryjnego otwierania drzwi (niedrogi) i czy jest legalny? Jak mozna wyjsc na takim punkcie , biorac pod uwage , ze powierzchnia na tego typu jest naprawde niewielka i nie trzeba placic niewiadomo ile za wynajecie - na pasazu w markecie.
wznawiam temat gdyż interesuje mnie uruchomienie takiego punktu.... proszę o info każdego kto wie coś na ten temat
Witam.
Ciekawi mnie biznes dorabiania kluczy i kodowania kluczyków samochodowych. Ciekaw jestem czy do dorabiania kluczy potrzebny jest jakiś kur czy cała filozofia jest w maszynce która na dobrą sprawe sama robi kopię oryginału ? I kluczyki samochodowe. Gdzie można kupić maszyne do kodowania takich kluczyków. Jakie są koszta i ponownie na jakiej zasadzie opiera się to kodowanie ?? :) Pomysł wydaje sie ciekawy patrząc po giełdach na ceny kodowania kluczyków :) pare minut i 70 zł do kieszeni.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dorabianie kluczy": - dorabianie kluczy samochodowych - PUNKT DORABIANIA KLUCZY - Pudełka i płyty z GRAMI PC - bez kluczy - dorabianie - sprzedam kontakt do hurtownika kluczy do gier
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|