|
Dorabianie w firmie kurierskiej |
Dorabianie w firmie kurierskiej
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam! Mam pytanko. Czy orientujecie się czy są możliwości dorobienia w firmach kurierskich? Posiadam samochód kombi z hakiem. W niedługiej przyszłosci planuję zakup przyczepki do swojego auta. Znam dobrze topografie swojego miasta i okolicy. Mam stałą pracę. Na dorywczy transport mam 10 dni wolnych w miesiącu które chcę poświęcić na dorobienie a w pozostałe dni czas do 10:00. Czy są szanse na współprace z firmą kurierską?
Mój kolega z pracy właśnie w taki sposób dorabiał sobie żukiem (specjalnie przerobionym do tego celu, jeździł po całym kraju !! ). Było to chyba 5-6 lat temu. Myśle, że możesz pytać już docelowego pracodawce, na pewno procedury pomiędzy różnymi firmami kurierskimi się różnią.
Kiedyś człowiek ze stolicy zabrał mnie stopem i naopowiadał, że to jego samochód i że dorabia. pozdrawiam
W momecie jak moja mama-ktora prowadzi dzialalnosc gastronomiczna kupila samochd i niestety samochod nie jest w stanie przy tej dzidzinie zarobic na siebie. Chcial go wlasnie podnajac razem z pracownikiem do firmy kurjerskiej okazalo sie ze oni maja wlasnych pracownikow i auta. Takie rozwiazanie pasowalo by im jak bylby to duzy samochod i mozna bylo go puszczac na trasach miedzy miastowych.
Nie dorobisz chłopie! Daj sobie spokuj z tym bo to nie ma sensu. W firmie kurierskiej dostajesz od listu przewozowego ( paczki ). A to nie są duże pieniądze. Za taką paczke masz około 0,75 gr do 1 zł. Chyba że pojedziesz po za miasto to dodatkowo masz jeszcze płacone z kilometra jakieś 0,8 gr. Ja próbowałem tego i efekt jest taki że musiałem jeszcze dołożyć ze swoich pieniędzy do tego interesu.
Hej.
W której firmie próbowałeś? Bo ja również myślałem o pracy jako kurier, zkwalifikowałem sięw UPS, ale po dniu szkolenia i przyjżeniu się robocie dałem sobie spokój.
Roman ja próbowałem w UPS, OPEK, DHL i powiem Ci że to jest jedna wielka lipa!!! Lepiej odrazu dać sobie spokój i szukać czego innego.
Tak, wiem że to lipa.
Szkoda że nie robi się za miskę ryżu. :) Kiedy pracodawcy zrozumieją, że aby pracownik był wydajny, identyfikował się z firmą, dbało jej wizerunek, nie wystarczy płacić grosze i stosować system kar za uchybienia. Wymagają, aby samochód był stale sprawny, tylko kiedy zrobić przegląd i naprawy, jak jeździ się 6 dni w tygodniu od rana do nocy? Szukam zleceń samodzielnie i ludzie wolą skożysatć z moich usług niż niezadowolonego, wiecznie śpieszącego się kuriera z dużej firmy.
Zgadza się! Każdy normalny klient woli kierowce takiego który jest uprzejmy i masz czas wysłuchać. A kurier ... no niestety nie ma nawet czasu sie w tyłek podrapać.
Roman ma racje , daj sobie spokój z kurierami , mój znajomy pracował w DHL , po 2 miesiacach zrezygnował , pracował od rana do nocy , w okresach przed świątecznych nawet w nocy , po odliczeniu wszystkich kosztów zostawało mu śmieszne pieniądze , nie wiem w jaki sposób utrzymują się ludzie którzy w ten sposób zarabiają , jest to dla mnei zagadką
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dorabianie w firmie kurierskiej": - Własna działalność w firmie kurierskiej - Odstapie dwa rejony w firmie kurierskiej!! POMORSKIE !! - Kurier w firmie kurierskiej o jakie dotacje mogę się starać - dorabianie - dorabianie kluczy
• Strona 1 z 1
|
|