|
Doradztwo Finansowe |
Doradztwo Finansowe
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, od pewnego czasu zastanawiam sie nad otwarciem wlasnego biznesu.. Obserwuje to forum od dluzszego czasu i widze ze jest tu duzo dobrych pomyslow i duzo osob podpowiada jak co zalatwic i czy to wogole sie oplaca otworzyc.. Obecnie zajmuje sie ubezpieczeniami na zycie i komunikacyjnymi oraz funduszami inwestycyjnymi .. I wpadlem na pomysl zeby otworzyc biuro doradztwa finansowego.. W owym biurze mozna by bylo zalatwic kredyt, zalozyc fundusz inwestycyjny jak w kazdym biurze oraz dodatkowo ubezpieczenia komunikacja i na zycie.. I tu prosilbym o pomoc osoby ktore cos wiedza na ten temat.. Czy to wogole sie jeszcze oplaca? Konkurencja wkoncu jest bardzo duza .. ale jesli chodzi o klientow jest to ilosc nie konczaca sie. Mieszkam w Krakowie gdzie potencjal jest naprawde ogromny... Prosze mi powiedziec z jakimi kosztami musze sie liczyc .. Jednym pracownikiem bylbym ja mysle zeby dobrac jeszcze ze 2 chodz moze jedna osoba dodatkowo by wystarczyla... Czy ktos moze mi cos podpowiedziec.. Jakie to sa koszta, jak rozmawiac z firmami z ktorymi chcialbym podpisac umowy i wszelkie inne informacje jakie sa mi potrzebne... Pozdrawiam Grzegorz...
Dużo ludzi w tym jest więc pewnie jakoś się wciśniesz. Ozywiście te biura nie mają wiele wspólnego z doradztwem, są to raczej pośrednicy ale oni lubią o sobie mówić "doradcy finansowi";)
Spore miasto, więc coś tam powinno się udać. powodzenia Nawiążę współpracę z osobami chcącymi zająć się doradztwem finansowym i sprzedażą produktów inwestycyjnych i ubezpieczeniowych. Doświadczenie nie jest warunkiem koniecznym. Oferta skierowana jest zarówno do osób prowadzących działalność gospodarczą z zakresu finansów (kredyty, ubezpieczenia fundusze itp...) jak i do osób nie związanych na co dzień z branżą. Najchętniej osoby z Polski południowo-wschodniej ale nie koniecznie.
Kontakt na biuro@finalis.pl
Jaką firmę Pan reprezentuje i jakie produkty inwestycyjne i ubezpieczeniowe Państwo oferujecie?
Witam!
Tak jak napisałem w temacie mam zamiar otworzyć placówkę z doradztwem finansowym. Chciałbym się jednak dowiedzieć waszych opini na ten temat czy w dzisiejszych czasach jest jeszcze sens cos takiego otworzyć w mieście, w którym jest 500tys mieszkańców. Mile widziane porady odnośnie założenia takiej działalności.
jeżeli pracowałeś w firmie, gdzie miałeś kontakt z różnymi firmami i wyrobiłeś sobie znajomości i potrafisz podejść ludzi, wtedy to się uda. Jednak w sytuacji, gdy brak Ci doświadczenia w kontakcie z klientem, wtedy nie polecam. Nie myśl również, że znajdziesz od razu ludzi do sprzedaży usług finansowych, którzy za Ciebie zrobią plany, bo znaleźć takie osoby jest b. trudno. W moim otoczeniu jest wiele osób, które się tym zajmują, ale tylko jedna osoba jest rewelacyjna, stosuje tzw. NLP. To co robi ten człowiek z ludźmi to coś -niesamowitego.
Kolega zaproponował mi założenie oddziału pewnej firmy doradztwa finansowego On sam jest właścicelem takiego buiznesu i mówi że jest z tego kasa.Miało to by być na zasadzie przejęcia portfela bez limitów ) Pracowałam w banku, więc mam jakieś rozeznanie w tej branży ale boję się niesprzyjających warunków rynkowych (kryzys, mała przyznawalność kredytów itd)Aby wyjść na 0 muszę udzielić ok 15 tyś kredytu, wg Was to dużo?
(mowa o kredycie gotówkowym, nie liczę kredytów hipotecznych, marży z ubezpieczeń czy sprzedaży produktów inwestycyjnych) Dodam że miasto ma 20tyś mieszkańców i jest dużo placówek instytucji finansowych. Proszę o poradę
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|