Witam,
Chcę poznać Państwa opinię na temat pomysłów jakie dzisiaj pojawiły się w mojej głowie.
1) Doradzwto w biznesie:
-pomoc w zakładaniu i prowadzeniu działalności gospodarczej;
-pomoc w staraniach o fundusze szczególnie te unijne (również rolne);
-wdrażanie systemów jakości;
-wyszukiwanie informacji oraz tworzenie na ich podstawie raportów wedle potrzeb klientów;
-"tajemniczy klient";
-działalność marketingowa.
To tylko niektóre z potencjalnych usług. Nie wiem tylko czy taka działalność ma rację bytu w niewielkiej miejscowości oddalonej o 60 km od miasta 700-tysięcznego oraz 25 km od miasta 130-tysięcznego. Wiadomo jednak, że nie od razu Kraków zbudowano, więc może na początek skupić się na tym mniejszym biznesie i obrać go jako grupę docelową?
2)Internetowe centrum innowacji
To przedsięwzięcie mogłoby wchodzić w skład powyższej działalności (chociaż może mogłoby funkcjonować oddzielnie?). To system w sieci internet oparty na Web 2.0, do którego użytkownicy mogliby dodawać swoje innowacyjne pomysły z wielu branży przemysłu. Chodzi mi o w miarę krótkie przedstawianie przez te osoby swoich pomysłów, ewentualnie z możliwością dołączania plików (jakieś schematy, dokumenty itd.). Z drugiej strony mielibyśmy firmy i instytucje zainteresowane wdrażaniem nowych technologii czy pomysłów. Serwis ten byłby więc miejscem kojarzenia pomysłodawców i pomysłobiorców.
Co o tym myślicie?