|
Doradztwo personalne |
Doradztwo personalne
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam mam prośbe czy moze mi ktos powiedzieć jakie musze spełnic wymogi by cos takiego otworzyć. czy sa potrzebne licencje?? itp... zgóry dziekuje wrazie jakich kolwiek pytań prosze pisac napewno odpowiem. a jezeli znjadzie sie ktos kto chcial by wejsc w cos takiego zemna to prosze o poważne oferty tylko. mam pare zloty ktore planuje zainwestowac w własny biznes.
Prponuję zacząć od lektury ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy. Znajdziesz tam wymagania jakie muszą spełniać pracownicy takiej firmy. Jest do tego kika rozporządzeń. Dodatkowo czeka Cię wpis w WUP. Ich strona też powinna dostarczyć Ci niezbędnych informacji.
Masz w tym doświadczenie czy tylko "chcesz" taką działalnośc otworzyć? W doradztwie personalnym liczą się kontakty. Bez tego ani rusz. Poza tym bez doświadczenia nie będziesz w stanie prowadzić takiej firmy. A skoro pytasz o podstawy to chyba doświadczenia nie masz...
nie mam doświadczenia ale wiem ze jest to niezly biznes wiec pytam o szczegóły. dziekuje i zabieram sie za przestudiowanie tego pozdrawiam.
ehhh.... brak mi słów...
kolego a moze byc tak ze mam poprostu kapital do zainwestowania i ktos mogl poprosic mnie do obeznania sie w tym kierunku nie wiesz kto pyta to po co takie szydercze wysmiewki kultury kolego rozumiesz!!!!!!!!!!!!!!! a poza tym nieslyszales o czyms takim ze jak sie bardzo chce to mozna wiele zdziałać.
Witam.
Kolego Otek.Niestety Wojciech H. ma rację.W tym biznesie bez kontaktów i doświadczenia ani rusz.Nawet dobre chęci nie pomogą.Jeżeli ktoś zauważy,że robisz coś nieprofesjonalnie(a na początku tak napewno będzie)to po prostu nie dostaniesz zleceń. Pozdrawiam.
Nie jestem Twoim kolegą
Może tak być. Tylko ten kapitał chyba nie jest za duży skoro zamiast do profesjonalnej firmy walisz z takimi pytaniami na forum.
Szydercze wyśmiewki?? Po prostu ręce mi opadają jak widzę takie posty. Ale to już kolombo999 opisał w tym wątku. A kultury to Tobie brakuje.
Działaj. Krzyżyk na drogę.
Witam
Zajmowałem się doradztwem personalnym przez okres dwóch lat; w dwóch organizacjach, z czego jedna branży finansowej, a to ciężki kawałek chleba. Poszukiwanie kandydatów do pracy w charakterze szumnie określanych doradców finansowych do przyjemnych nie należy. Ale ja bardzo lubiłem tą pracę; bez tego ani rusz. Musisz wręcz kochać telefon, bo to podstawowa forma kontaktu i pierwsza z dostępnych. Poza tym wspominane już szerokie kontakty i oczywiście znajomość podstawowych chociaż technik rekrutacyjnych, a tych jest co nie miara. Nie zniechęcam, tylko nie warto brać się za to samemu. Pozdrawiam
avenarius dzieki kolego za wypowiedz. niemam zamiaru sie za to sam zabierac mam wystarczajace środki finansowe by zlecic to jakejs firmie ale chcialem miec w tym jakis swój wkład. a takie gadanie tego buca jakiegos wojciecha ktory i tak od czegos musiał zacząć bo pewnie niemiał wszystkiego co ma teraz odrazu doprowadza mnie to szalu a i dobrze ze niejestes moim kolega bo pewnie spalił bym sie ze wstydu przed samym soba ze cie znam. nawiazujac do avenariusa to fakt wiem ze kontakty sa najwazniejsze!!!
Nie za bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o zleceniu innej firmie. Mnie chodziło o zebranie zespołu (chociaż 2 sztuczki ;-) ), bo mówimy przecież o agencji doradztwa personalnego, a możliwości działania w tym zakresie (a przez to i obowiązków) jest ogrom. jedna osoba nie pociągnie takiego wózka, chyba że masz na myśli działalność jednoosobową jako konsultant pracujący na zlecenie innych.
oczywiscie ze zespół niejestem w stanie sam tego wszystkiego ogarnać:) niewiem czy byl by wogole ktos kto by był w stanie to ogarnąć. dostalem propozycje wejscie w taki biznes a ze na innych forach zamiescilem ze chce zainwestowac gotowke w biznes to poodzywalo sie kilka osob z propozycja dlatego napisalem ten poscik zeby sie czegos dowiedziec. a tu jakis wojcieszek sie panoszy ogolnie nielubie takich sytuacji bo czlowiek od czegos musi zaczać. a ze lubie wyzwania to dlaczego by niesprobowac. pozdrawiam.
znam takie osoby.
I dostałeś informacje już w pierwszym poście. Skorzystałeś z nich chociaż..?
O ile pamięć mnie nie myli na stronach tego forum podjęty był temat dotyczący firmy działającej w interesujących Cię obszarach. Chodziło o sytuację funkcjonującej firmy borykającej się z problemami dnia codziennego i wymaganiami rynku. Znajdź, poczytaj, a jak nie zmienisz zdania, bo okaże się, że takie wyzwanie jest czymś, czego szukałeś nie wahaj się...jeśli szukasz tylko możliwości inwestycji bez czynnego zaangażowania w rozwój firmy życzę powodzenia przy kompletowaniu zespołu; a jeśli sam również chcesz budować markę...tylko pozazdrościć ;-) Ja w każdym razie trzymam kciuki, bo moim zdaniem temat przyjemny jest, choć zdarzały się dość często niemiłe wrażenia z pracy..pewnie, jak wszędzie indziej. Ach i jeszcze coś...inna strona zawierała ogłoszenie o sprzedaży portalu internetowego działającego w branży HR...to też może być dobry start.
bardzo dziekuje kolego za pomoc takiej własnie oczekiwałem pozdrawiam i zapewne do uslyszenia na forum.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|