Witam,
co sądzicie o takim biznesie jak doradztwo telekomunikacyjne a dokładnie brokerstwo w sektorze telekomunikacyjnym?
Wpadłem na taki temat jakiś rok temu i pomału w tym działam. Składam oferty do różnych firm (administracja publiczna, małe i średnie firmy, firmy wielooddziałowe ...) i proponuję pomoc przy wyborze najbardziej optymalnych rozwiązań teleinformatycznych (usługi głosowe, dostęp do internetu) jak i rozwiązań sprzętowych (centrale telefoniczne).
Szukam sposobu na dotarcie do większej ilości firm. Jak to zrobić najmniejszym kosztem - reklama w gazecie, banery przy drodze czy może ulotki za wycieraczką w samochodach?
Zastanawiam się czy wypaliłby pomysł na współpracę z firmami informatycznymi (strony www, hosting, administracja siecią) na zasadzie polecenia mojej firmy do ich klientów. Przykład: Informatyk obsługuje dużą firmę X. Firma X planuje rozszerzyć działalność, potrzebuje nowe usługi - Informatyk kieruje taką informację do nas, a my składamy firmie X ofertę. Gdy wszystko pozytywnie się kończy dzielimy się prowizją z Informatykiem.
Czy macie jakieś pomysły, sugestie?