|
Dostacja z UP |
Dostacja z UP
Biznes Forum
‹ Banki, lokaty, kredyty
‹ Kredyty
Autor
Wiadomość
Aby dostac dostacje z Urzedu Pracy trzeba m.in. miec wyksztalcenie kierunkowe/kurs/staz. Chce otworzyc mala gastronomie ale nie mam pojecia o gotowaniu - planuje zatrudnic ludzi do pracy. W UP dowiedzialem sie, ze jest mozliwosc napsania oswiadczenia, iz nie mam wyksztalcenia kierunkowego ale bede kierowal grupa wykwalifikowanych pracownikow. Jednak juz w pokoju, w ktorym rozpatruja wnioski uprzejma pani powiedziala, ze moge napisac takie oswiadczenie ale i tak wniosek o dotacje zostanie odrzucony. Jak inaczej mozna ominac kwestie wyksztalcenia?
Proponuję się przemeldować do innego powiatu bo jakieś kosmiczne bzdury wymyślają u Ciebie ;-)
A tak na poważnie - nie ma wymogu co do odpowiedniego doświadczenia, wyształcenia, kursów czy stażu. Najprawdopodobniej urząd chce zminimalizować ryzyko niepowodzenia i przydziela dotacje osobom, które mają jakieś doświadczenie w branży. Kasa się już kończy w tym roku więc teraz chcą dawać na to co na pewno się uda - podniosą sobie efektywność ;-) Przecież możesz napisać, że 5 lat pracowałeś na takim a takim stanowisku i masz takie a takie kursy. Myślisz, że ktoś to sprawdzi..?[/b]
Ponizej link do wniosku w moim urzedzie:
Wniosek o przyznanie z Funduszu Pracy jednorazowo środków na podjęcie działalności gospodarczej Pytania: 1. W punkcie 9: co wpisac w tych wymaganych uprawnieniach i zezwoleniach? 2. Co wymyslec w tym miejscu: "Kserokopie dokumentów potwierdzających kwalifikacje, doświadczenie zawodowe, itp."? Jest to punkt 7 po podpisie wnioskodawcy. Mam 19 lat i w zasadzie brak udokumentowanego doświadczenia zawodowego.
oczywiście że w urzędzie pracy są wymogi na temat kursu.musisz przejść szkolenie z zakresu takiej działalności jaką sobie wybrałeś.przeczytaj ustawę
Możesz coś spreparować ;-)
Osobiście polecałbym szczerość - napisz, że się tym interesujesz itd. W komisji też siedzą ludzie :cool: [ Dodano: Pon Wrz 04, 2006 7:52 pm ]
Kompletne bzdury piszesz. Znajdź mi paragraf w którym jest o tym napisane. Może być też rozporządzenie. Moge ci nawet podesłać listę wszystkich związanych z tą ustawą rozporządzeń :twisted:
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|