|
DOSTAŁAM DOTACJĘ , ALE JEJ NIE WEZMĘ... |
DOSTAŁAM DOTACJĘ , ALE JEJ NIE WEZMĘ...
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam , przyznali mi dotację z UP , ale jej nie dostanę . Już wyjaśniam . Jestem zarejestrowana jako bozrobotna w up od jakiś 5 miesięcy- posiadam status osoby bezrobotnej. Jakieś 4 lata temu dokonałam wpisu w ewidencji działalności gospodarczej - byłam wtedy tez na bezrobociu i myslałam że wyjdzie mi coś z ubezpieczeniami ale nie wyszło tylko dokonałam tego wpisu - nic wiecej nie dostała regonu i nipu nic. ale się nie wykreśliłam , dostałam ofertę dobrej pracy i zapomniałam. I teraz przez to że zapomniałam mam taki problem - dotację oczywiście mogę wziąść ale jeżeli się dopatrzą to będę musiała cała kasę im oddać bo widnieję jako osoba prowadząca działanośc gosp. i chyba to odpuszczę bo jak mam im kasę zwracać to co mi z takiej dotacji. Chyba że ktoś ma jakieś rozwiązanie , proszę o podpowiedź. A i mam wyciągi z urzędu skarbowego i zusu że nie widnieję jako osoba prowadząca dział. gosp. Pozdrawiam.
porozmawiaj z dyrektorem UP
ciekawe o czym ? jesli był wpis do DG i nie dokonałaś wykreslenia ani zawieszenia to nie mozesz być zarejestrowana legalnie jako bezrobotna nawet jak nie miałaś obrotów i wtedy to ze masz zaswiadczenie z zusu to tez ci nic nie daje , bo zus cię scignie o zaległosci wiec nie masz problemu tylko z dotacją ale cały big problem nalezy zacząć od urzedu gminy i wyjasnić czy masz zawieszenie lub likwidacje pozniej dokładnie zapytać zus co w takim przypadku ze masz DG a zusu nie płacisz ( liczenie na to ze ,,zapomną " to głupota ) do zusu dobrze wziąc papiery ze skarbowego ze nie prowadzisz DG i nigdy nie zaczynałaś ( co nie oznacza ze formalnioe nie masz tej DG) i nie gadaj na przysłowiową gębę , bo ci powiedzą co innego a pozniej przyslą wezwanie do zapłaty za 4 lata a mogą do 10 lat ( jak bedziesz zwlekać a sprawdzą na 100%) wiec wg mnie masz big problem ps ja oczywiscie przewiduje ze bedziesz mieć pretensje do mnie o to , ale cóz mam biedny zrobic jak się okaze ze nie mam racji to sie mozesz cieszyć
Witam , nie mam problemu w zusie i nigdzie bo już to wyjaśniłam . i dali mi potwierdzenia , że nie figuruje jako os. prowadząca działalność gosp. A sam wpis to nic, jeżeli nigdzie dalej nie poszłam.
Witam , tak ok , ale byłam w każdym urzędzie i powiedzieli mi że to nic jeżeli nie przyszłam osobiście do - regonu do zusu i urzędu skarbowego to nic , muszę dokonać tylko wypisu w urzędzie gminy. Też myslałam że bedę miała przechlapane ale urzędniczki mnie pocieszyły i dały mi tylko potwierdzenia że nie ma mnie jako osoba prowadzaca dział. gosp. . i wszystko - muszę się wypisać z urzędu i nic więcej tak mi powiedzieli w każdym urzędzie gdzie byłam - tzn gdzie trzeba wyrejestrować działalność gosp. .
Witam , sprawy we wszystkich urzędach - byłam osobiście - wyjasniłam i nic mi nie grozi , nawet dali mi potwierdzenia że nie figuruje nigdzie , tzn - w zusie i u.skarbowym i w regonie . tylko mam ten cholerny wpis, no już się wykreśliłam.
Również pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "DOSTAŁAM DOTACJĘ , ALE JEJ NIE WEZMĘ...": - DOSTAŁAM DOTACJĘ MAM PROBLEM Z UTRZYMANIEM SKLEPU CO ROBIĆ? - wezmę franczyznę - Wezme kredyt pod weksel na 3 miesiace - Zamiast sprzedam i kupię to oddam i wezmę - 40 tysięcy pluszaków od zaraz wezme - gotówka
• Strona 1 z 1
|
|