oczywiście że musisz prowadzić założoną działalność,
jednym z założeń przy dotacjach są kontrole, które pozwalają uniknąć sytuacje że ktoś bierze kasę a za rok sprzedaje firmę nic nie robiąc i "zarabiając" na czysto pieniądze podatników.
|
Dotacja dla bezrobotnego z PUP - Urzędu Pracy - strona 13 |
Dotacja dla bezrobotnego z PUP - Urzędu Pracy
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
oczywiście że musisz prowadzić założoną działalność,
jednym z założeń przy dotacjach są kontrole, które pozwalają uniknąć sytuacje że ktoś bierze kasę a za rok sprzedaje firmę nic nie robiąc i "zarabiając" na czysto pieniądze podatników.
A nie lepiej postarać się o dotację jak wrócisz i będziesz mógł się zająć biznesem?
Dzieki za info, Pzdr
Lepiej zdecydowanie , tak trzeba bedzie zrobic ...
witam !!!!
poszukuję kogoś kto bi napisał biznes plan o dotację z urzędu pracy!!!!
witam !!!!!
chciałabym się dowiedzieć coś na temat sanepidu .... jakie są kryteria lokalowe co do wysokości i nnych tam przepisów
witam,
mam kilka pytań odnośnie biznesu który chcę otworzyć a jest to sklep z markową odzieżą z UK. chciałbym uzyskać pomoc odnośnie dotacji i czy w ogóle mam szansę taką otrzymać. jestem zarejestrowany w urzędzie pracy jako bezrobotny i tam właśnie szukałem pomocy w sprawie dotacji ale w moim mieście w urzędzie pracy pani która zajmuję się dotacjami jest już nie wiem ile na urlopie i nikt nie wiem kiedy ma zamiar wrócić do pracy. chciałem dowiedzieć się żeby dostać dotację muszę mieć już jakiś lokal np. wynajęty?? na co muszę przeznaczyć pieniądze z dotacji i jakie warunki muszę spełniać żeby taką dotację otrzymać?? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam:D
aha i chciałem zapytać ile muszę mieć wkładu własnego????
witam,
właśnie wypełniam wniosek na dotację z pup (wniosek o przyznanie środków funduszu pracy na podjęcie działalności gospodarczej) czy ktoś mógłby mi pomóc odpowiedzieć na kilka pytań z tego wniosku???? więc jakie to są pytania: -w tym na pokrycie kosztów pomocy prawnej konsultacji i doradztwa dotyczących tej działalności w kwocie.....???? o co w tym chodzi??? i drugie: Podjęte działania na rzecz rozpoczęcia działalności gospodarczej w tym: pozyskanie lokalu niezbędnych kwalifikacji lub zezwoleń, odbycie stażu??? jak odpowiedzieć na te 2 pytania??? lokal już od kilku dni wynajmuję za własne pieniądze może mi ktoś podpowiedzieć jak to wypełnić i z góry dziękuję za pomoc
Jak bys poszukał to bys pewnie znalazł odpowiedźi na te pytania a w UP tez by Ci powiedzieli
co do pierwszego to z tego co pamiętam to nic się nie wpisywało poprostu robiło się kreske, bo żadnych kosztów z tego tytułu nie ponosisz, ale mogło coś się zmienić, a co do drugiego, pozyskanie lokalu -nie wiem co tam masz ale pewnie umowa najmu, więc napisz umowa najmu i trzeba ja dołączyć do paierów, czy lokla jest dostosowany to sam powinieneś wiedzieć czy lokal jest dostosowany do Twojej działalnośc czy nie, pozwolenia jak będziesz miał lokal gastronomiczny to wiadomoże musisz mieć pozwolenie od sanepidu, a jak nie to wpisz wpis do ewidencji DG po otrzymaniu dotacji, a szkolenia to nie wiem czy już odbywałeś ABC Przedsiębiorczości, jak nie to wpisz że wyrażasz zgodę na takie szkolenie, a najlepiej zrobisz jak zapytasz w UP, one Ci dokładnie powiedzą czy tak może być
witam,
a możesz mi jeszcze powiedzieć czy trzeba zarejestrować już swoją działalność gospodarczą przed złożeniem wniosku czy w trakcie czy dopiero po otrzymaniu dotacji???
Dopiero po otrzymaniu dotacji
Witam
Dotacje do jakiej kwoty można otrzymać z Unie Europejskiej lub z PUP
Do kilkudziesięciu milionów euro z UE, Z PUP obecnie coś koło 19,1 tys. PLN.
Od czego zalezy suma dotacji , od biznes planu? .Powiedzmy ze bede potrzebował np. 60 000 zł to jaki procent z tej sumy moge otrzymac
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja z Urzędu Pracy
- Dotacja z Urzędu Pracy i praca - Dotacja z Urzędu pracy na firme Usługową - Dotacja z Urzędu Pracy a zakup oprogromowania - Dotacja z Urzędu Pracy - Jak łatwo się z niej rozliczyć - Dotacja unijna z urzędu pracy na zalożenie firmy - Dotacja na zatrudnienie bezrobotnego - Dotacja a utrata statusu bezrobotnego - Dotacja dla bezrobotnego do 25 roku zycia. Nie z PUP? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|