no planuje ruszac.juz bym ruszyl tylko moja poreczycielka jedna zrezygnowala z poreczenia... i musze szukac kogos a nie tak latwo.
dodatkowo w moim UP wymagaja dochodu 1860 :/
|
Dotacja dla niepełnosprawnych - strona 2 |
Dotacja dla niepełnosprawnych
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
no planuje ruszac.juz bym ruszyl tylko moja poreczycielka jedna zrezygnowala z poreczenia... i musze szukac kogos a nie tak latwo.
dodatkowo w moim UP wymagaja dochodu 1860 :/
U mnie wymagali troje żyrantów.I dochody chyba mniejsze , ale nie dużo.
Musisz wierzyć w Siebie, wtedy i żyranci Ci zaufają. I już wiesz po co to samozaparcie. Całe prowadzenie firmy to codzienna walka...
ech no tak barbasiu,masz racje :) wiesz co mowiesz widze, bo walka sie zaczela.
poreczycela znalazlem, dofinanswoanie dostałem, jednakże kwote 13 000 a dlaczego? a bo tak :) zadnego uzasadnienia powodu obciecia kwoty ani nic. dali i kazali sie cieszyc. no to sie ciesze :)
Brawo.
Nie nabieraj oddechu tylko z biegu idź za ciosem. Skoro dałeś radę dotychczas, to i dalej się uda. Wydasz, rozliczysz itd.
Ale przecież jest zapisane że 15 x średnie wiec nie wiem dlaczego tylko 13 000 dali a nie 40 000 zł. A na ile miałeś BP?
barbasiu zaswiadczenie o niepelnosprawnosci musisz posiadac w momencie rozpatrywania wniosku pozniej juz nie musisz go przedluzac. lecz z tego co wiem warto starac sie o przedluzenie bo pfron podobno pozniej pomaga oplacac zus w przynajmniej w polowie kwoty
Dziękuję Krzychu za odpowiedź.Moja niepełnosprawność "skończyła" się z pod koniec sierpnia.
Wiem,że powinnam znów złożyć papiery,ale kiedy pomyślę,że znów będą mnie traktować jak symulanta to mi się odechciewa. U nas w kraju tak pogardliwie traktuje się chore i bezradne osoby. Choć muszę przyznać,że trochę z ciekawością myślę o badaniu przez komisję lekarską. Przeprowadziłam się na wieś.Tu ludzie są życzliwi,a życie płynie innym tempem. Zastanawiam się więc jak wygląda to ze strony medycznej? Pozdrawiam serdecznie.
Muszę przyznać ze z zainteresowaniem czytam te wasze dyskusje.A czy pomyśleliście, co będzie, jak Wam nie pójdzie? Wiecie, że dotację należy zwrócić. A przed Wami jeszcze i AZ! 24 m-ce. Dotację zwraca sie z odsetkami. Należy ja prowadzić AZ 2 4 M-CE!Można popaść w takie długi, że aż hej.Można stracić wszystkie oszczędności.Nawet kredyty nie pomogą!Policz: sam czynsz x 24 m-ce, a gdzie ZUS, podatki,a może pracownik? a media?Ludzie zastanówcie! Czasem skórka nie warta wyprawki! Strzeżcie się! Jak oddać kwotę z odsetkami?
Nie ma biznesu bez ryzyka :) Ci którzy je chcą podjąć mają szansę na sukces. Sukcesowi można dopomóc właśnie dzięki wiedzy że takie rzeczy jak dotację są i można z nich skorzystać. Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź.Słusznie, jest to szansa na sukces i czasem warto z niej skorzystać.Ale warto popatrzeć na dwie strony medalu.W dobie kryzysu nie idzie zwłaszcza gastronomia i handel. który kończy się, bo ludzie wolą choćby hipermakety, bo promocje, ... itd. I to chciałam zasugerować.Warto pamiętać, że nigdy nie wiadomo jak pójdzie, dlatego czasem warto spróbować. Lecz zawsze trzeba pamietać o drugiej stronie medalu. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
Witam wszystkich bylem dziś dowiadywać sie o dotacje z pfron kobieta powiedziala mi ze maksymalnie moge dostac 48tys;) ale powiedziala szczerze ze lepiej jest napisac np raz na 30 pozniej po rozkreceniu drugi raz np na 18 do do zyrantow powiedziała ze do kazdej kwoty 10 tys potrzebny jest jeden zyrant troche to glupie jak osoba niepelnosprawna bezrobotna znjdzie trzech zyrantow ?? chyba ze ma sie bogata rodzinke ale jakby ktos mial bogata rodzinke nie staral by sie o dotacje tylko pozyczyl kase od rodziny i pozniej ja spokojnie oddawal . Ale z tego co wiem jesli dostanie sie dotacje z pfron to kobietka mi powiedziala ze mozna dostac jeszcze wiele innych srodkow z uni tylko trzeba troche pochodzic poszukac i dobrze pytac i walczyc o swoje poniewaz niektorzy wlasnie nie wiedza ze tego typu fundusze sa to zaprzeproszeniem w naszym kraju jest bieda i takie bezrobocie uwazam ze jesli ludzi by otwierali nowe miejsca pracy z tych srodkow sytuacja w karaju by sie poprawila i to bardzo. Tak przy okazji szukam pomocy w otwarciu jakiegos biznesu w gminnej wsi mysle nad pizzeria pub Czy moze mi ktos cos doradzic??Dziekuje pozdrawiam
Witam, zastanawiam się nad pozyskaniem dotacji z funduszu pracy lub dla osób niepełnosprawnych. Mam w związku z tym kilka pytań. Jak wygląda sprawa zatrudnienia na UMOWĘ O PRACĘ w Waszych przypadkach? Czy jest to możliwe? U mnie w urzędzie pracy pani nie była na 100 % pewna, ale mówiła że jest taka możliwość w wypadku dotacji dla niepełnosprawnych (w przypadku drugiej dotacji jest tylko możliwość pracy na zlecenie). Następne pytanie dotyczy kwot, które dostaliście i przede wszystkim kiedy? Jest to sprawa dla mnie na tyle istotna, że chciałbym wejść na rynek w wakacje. Sprawa prowadzenia działalności przez rok czy dwa nie ma znaczenia.
Hm... widzę, że nie zawsze jest tak różowo. W moim urzędzie w przypadku dotacji dla osób niepełnosprawnych wymagają żyranta z kwotą 1500 zł brutto (umowa minimum na 2 lata).
Czy mógłbyś powiedzieć jakie to są te inne środki, bo jakoś w to średnio wierzę?
Jeżeli chodzi o pieniądze z fundusze to jest też zapisane x5, ale co z tego jak nie zawsze są fundusze. Szczególnie w dużych miastach kończą się w kilka dni ;) To jest maksymalnie do x15 i trzeba z tym uważać. Między innymi dlatego napisałem nowy temat, żeby się zorientować jakie kwoty są wypłacane. Wszystko w zasadzie zależy od urzędu pracy, mi pani powiedziała, że np. dostają kwotę i dzielą ją na ilość beneficjentów. Mówiła, że przeważnie ludzie dostają po 20 tys, jednak były przypadki, że 30 tys osoba dostała. Trzeba dobrze się zorientować przed złożeniem wniosku, bo mamy przykład kwoty niższej niż z funduszu pracy. Pół biedy jeżeli ktoś jest na 99% pewien, że utrzyma działalność minimum 2 lata, gorzej z osobami które podejmują duże ryzyko.
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja z PFRON na otwarcie DG dla niepełnosprawnych
- Dotacje dla niepełnosprawnych pup ue od pkt.3 - Dotacje dla niepełnosprawnych - Praca dla niepełnosprawnych??? - Wypożyczalnia aut dla niepełnosprawnych - Wózki dla niepełnosprawnych - Przewóz osób niepełnosprawnych - Transport osób niepełnosprawnych - Transport chorych i niepełnosprawnych Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|