|
DOTACJA DO MIKROPRZEDSIĘBIORSTWA. JAK I GDZIE ? |
DOTACJA DO MIKROPRZEDSIĘBIORSTWA. JAK I GDZIE ?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Posiadam firmę gdzie póki co tylko ja jestem pracodawcą i pracownikiem. Potrzebuje trochę pieniążków na rozwój działalności. Co mogę wyciągnąć z unijnych dotacji i gdzie się udać w celu załatwienia formalności. Proszę o konkretne odpowiedzi. Z góry dziękuję za pomoc!
Oczekujesz konkretnych odpowiedzi to podaj konkretne informacje.
chcę póki co dokupić dwie maszyny których całkowity koszt to około 10 tys. złotych. Z jakiego programu mógłbym skorzystać?
czym zajmuje się firma?
gdzie jest zarejestrowana? od kiedy? czy masz pieniądze na te maszyny?
Firma zajmuje się szyciem specjalistycznych worków filtracyjnych. Mieści się na śląsku, kasy na nowy sprzęt narazie nie mam stąd pomysł na dotacje.
Acha na rynku istnieje od około 10 lat.
I jeszcze korzystając z okazji jedno pytanko mam. Mój chrześniak chce otworzyć działalność również na śląsku. Chce otworzyć firmę specjalizującą się w usługach transportowych(transport krajowy i międzynarodowy). Jest studentem studiów zaocznych nie zarejestrowanym na bezrobociu, oraz nie pracującym. Ma zamiar zakupić dwa duże samochody dostawcze i jeden mniejszy, nawigacje satelitarne, wynająć małe pomieszczenie biurowe i zakupić wszelkie materiały na jego umeblowanie i wykończenie. Ma ludzi którzy będą dla niego na początku pracować. Ma biznes plan. Z tego co wiem nie ma całkowitych środków na zakup niezbędnego sprzętu na rozpoczęcie działalności. Najlepiej jakby mu dali 100% potrzebnych środków;) Proszę mi powiedzieć na co może liczyć:)
Odnośnie dotacji dla Ciebie:
Jeżeli nie masz pieniędzy na samodzielny zakup tego sprzętu to zapomnij o dotacji. Dotacja to refundacja części poniesionych wydatków. Musisz mieć kasę albo kredyt. Poczytaj o osi 3 PROWu. Może to będzie droga dla Ciebie. Jeżeli chce kupić samochody to kasy w 100% nie dostanie. W ogóle jest tylko jeden program, który umożliwia zakup środków transportu dla firmy transportowej - wspomniana wcześniej oś 3 PROWu. Dofinansowanie maksymalnie do 50%
A jak wygląda ten nowy program zasoby ludzkie czy coś w tym stylu. Słyszałem że dają nawet 100% na rozpoczęcie nowej działalności ???
Kapitał Ludzki.
Jeszcze nie dają. Będą dawać. Tylko na nowe firmy i z wyłączeniem transportu i spożywki.
Witam chce założyc sklep z odzieża damska. Działalność bede prowadził w woj. mazowieckiim. Posiadam kapitał na rozpoczecie całej inwestycji. Prowadze działalność od ponad roku. Jak bedzie z dotacjami w moim przypadku???
Witam,
Proszę o podpowiedź. Mam mały bar w Bełchatowie (woj. łódzkie). Chciałbym się dowiedzieć czy mogę a jeśli tak to gdzie dostać dofinansowanie na remont lokalu i zakup samochodu firmowego. Chciałbym zakupić samochód osobowy, który wykorzystywałbym do transportu towarów. Nie koniecznie musi być nowy. Remont obejmować będzie przebudowę sali dla klientów, bufetu, zmianę dekoracji, stolików, krzeseł itp. Skąd mogę uzyskać dofinansowanie na te cele? Firma istnieje już 10 lat. Posiadam kapitał własny. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
witam mam firme transportową , posiadam ciągnik drogowy scania jezdze z wynajętą naczepą czy jest szansa na dotacje do zakupu nowej naczepy koszt około 120tyś zł , teren miejski, jednoosobowa firma,
Sprawdź również podobne tematy:
- Dotacja dla mikroprzedsiębiorstwa Zach-Pom
- Dotacja na rozwój mikroprzedsiębiorstwa. - Dotacja, co-gdzie-jak - Pożyczka dla MIKROPRZEDSIĘBIORSTWA - Dotaje dla mikroprzedsiębiorstwa - Dotacja, na otwardzie DG. Gdzie? - Jaka dotacja i gdzie? - Dotacja na rozpoczęcie DG gdzie mąż ma frimę? - Dotacja na naukę - jak, gdzie i czy w ogóle? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|