|
Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po kroku - strona 75 |
Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po kroku
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Wszystko zależy od beneficjenta, czyli od tego, kto napisał projekt, prowadził nabór i szkolenia. Je dostałam się do takiego, że wszyscy przyjęci i uczęszczający na szkolenie dostaną dotację. Dowiaduj się na miejscu.
witam chciałbym skorzystać z dofinansowania na założenie DG, ale szczerze się przyznam że się już trochę pogubiłem więc od początku chcę otworzyć firmę zajmującą się importem używanych maszyn i urządzeń z europy zachodniej, mieszkam na wsi jestem studentem zaocznym (już kończę) rodzice prowadzą gospodarstwo rolne, mieszkam w powiecie krasnostawskim woj lubelskie. Z jakiego programu najlepiej skorzystać aby otrzymać odpowiednie dofinansowanie (tzn im więcej tym lepiej;)) ale ok 40 -50 tys na rozpoczęcie by wystarczyło, niestety branża ta jest dość kapitałochłonna ale również przynosi konkretne profity, w moim regionie jest to branża, i usługa wciąż niszowa a zapotrzebowanie jest dość duże. proszę pomóżcie dzięki z góry
Witam
Miejscowość : Wieluń Kod : 98-300 województwo : łódzkie Czy ktoś wie coś na temat dotacji z EU z mojego regionu ?? Gdzie się zapisywac co i jak ?? Proszę o kontakt tutaj albo na PW z góry dziękuje
WItam Nie chcę zniechęcać, ale uzyskanie takiej dotacji graniczy z cudem, wystarczy zrobić sobie bilians, np. gdyby starał się Pan o dotację z PUP to otrzymałby Pan ok. 18 400 w ciągu miesiąca natomiast gdy stara się Pan o dotację z 6.2 czyli o 40 000 zł to musi Pan czekać tak jak teraz do 2010 roku aby aplikować w następnym konkursie, choć i to nie daje żadnej gwarancji uzyskania dotacji. W tym czasie zarobiłby Pan na swojej działalności spokojnie 20 000 zł. Dlatego warto podejść do sprawy w zupełnie wyrachowany sposób - czyli obliczyć ile tracimy pieniędzy na złudzeniach. Pozdrawiam. W razie pytań jestem do dyspozycji - specjalizuję się jako firma w pozyskiwaniu dotacji na rozpoczecie działalności gospodarczej.
Bardzo proszę o pomoc w sprawie dotacji unijnych. Otóż, chcę założyc własną działalnosc od stycznia (teraz jestem zatrudniona na 1/3 etatu do konca grudnia) i w zwiazku z tym mam bardzo wiele pytan.Czy musze byc bezrobotna zeby ubiegac sie o dotacje? Jeżeli jestem zameldowana w wojewodztwie podlaskim to, czy moge skladac wniosek do operatora tego wojewodztwa, czy tez musi byc to obszar na którym bede swiadczyc uslugi (w tym przypadku wojewodztwo mazowieckie)? 1 lutego kończę 25 lat, czytałam że osoby przed 25 rokiem mają większe szanse na dostanie dotacji. Kiedy zacząc wypełnianie wniosków żeby zdążyc do tego 1 lutego. Czy najpierw musze sie zapisac na szkolenie, a dopiero pozniej pisac biznesplan itp? Bardzo prosze o odpowiedzi, jestem zupełnie "zielona" w tym temacie, a bardzo by mi sie przydały te dotacje.
Bardzo proszę o pomoc w sprawie dotacji unijnych. Chce założyc własną dziełalnośc od stycznia b.r. Obecnie jestem zatrudniona na 1/3 etatu do końca grudnia. Mam pytanie, czy musze byc bezrobotna zeby dostac dotacje? Jeżeli jestem na stałe zameldowana w wojewodztwie podlaskim, a dzialalnosc chcialabym prowdzic na terenie wojewodzctwa mazowieckiego. Jest mozliwosc zlożenia wniosku o dotacje w wojewodztwie podlaskim? 1 lutego koncze 25 lat, wiec kiedy powinnam zaczac sie tym interesowac zeby zdazyc przed 25 rokiem życia? I od czego zacząc? Czy obowiazkowe jest uczeszczanie na szkolenie? Prosze bardzo o odpowiedzi.
Witam,
Poszukuję informacji jak jest w województwie lubuskim....? można pracować i jednocześnie starać się o dotację? czy dotację dotyczą kazdej dziedziny zawodowej czy tylko wybranych? gdzie dowiedzieć się konkretów ? od czego zacząć oraz kiedy kolejny nabór? Proszę o pomoc...Z góry dziękuję :)
Czyli jeżli ja jestemosoba zatrudniona i mąż także , to nie możemy ubiegać sie o dotacje, jeżli chcemy wiosna ruszyć z własną firmą....
Poszukaj listy beneficjentów, obdzwoń ich i będziesz wiedział.
Powiedzcie mi jak to wygląda w praktyce czy tedotacje faktycznie są przyznawane czy raczej cięzko je uzyskać.
Mam kilka znajomych, ktorzy twierdz ze to totalna bzdura, trzeba spełaniać mnóswto wymagań i mieć znajomości, przynajmniej jeżeli chodzi o Poznań Jak to wyglada w praktyce?
Witam,
zamierzam założyć spółkę cywilną. Jak to jest wtedy z dotacjami z Urzędu Pracy i Unii? Dotacje przysługują dla obojga wspólników czy osobno?
Witam,
Czy mała jednoosobowa firma działająca od miesiąca może liczyć na dotacje? (woj. Opolskie). Usługi informatyczne dla osób prywatnych (głównie serwis komputerowy z dojazdem do klienta). Chciałbym wynająć lokal i zakupić sprzęt. Przydałby się też nowy (używany) samochód. ale na dostacje lisiengu chyba nie ma co liczyć?. Potrzebowałbym tak z 20 tyś. pozdr
Na poczatku chcialem powitac wszystkich.
Wlasnie przeczytałem cały wątek do końca, naprawdę warto, zachęcam. lukaslukas: Dotacje z Pupu (niecale 20tyś. zł.) oraz dotacje z UE PO KL 6.2(max 40tys. zł) są na otwarcie działalności gospodarczej a ty już ją prowadzisz, więc nie możesz się o nie ubiegać. Poszukaj jakiś innych które są skierowane dla osób już prowadzących działaność. dj greg: Aby dostać po 40tyś. w PO KL 6.2 obaj ze wspólnikiem musicie złożyć takie same biznes plany u beneficjenta.Zaznaczyc ze chcecie byc spolką.Tylko ze jesli jeden z was odpadnie to drugi także.Zeby tak sie nie stalo musicie odpowiednio napisac biznes plany. ogrodniczka: O dodacje mogą sie starac wszyscy ktorzy nie prowadzili dzialalnosci gospodarczej przez ostatnii rok. Mozecie z mezem pracowac.Nawet nie musicie sie zwalniac, nie ma takiego wymogu.
Witam. czy mógłby ktoś mnie uświadomić czy i kiedy będzie/ możne być kolejny nabór wniosków i szkolenia? naczytałem się stron w cholerę: mazovia.eu i wiele innych ale to co tam pisz to bełkot i nadal nie wiem ile ma być jeszcze naborów itd. możne jakieś liki ktoś ma którymi mógłby się podzielić?
interesuje mnie dotacja na terenie województwa mazowieckiego powiat płocki. ma może ktoś jakieś doświadczenia z tutejszymi jednostkami odpowiadającymi za kasę z unii? Pozdrawiam.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|