Tak, wymóg dotyczy wszystkich - też spółek cywilnych. 6.2 jest tylko dla osób, które nie prowadziły działalności lub prowadziły, ale zamknęły ponad 2 lata temu.
Jacek Walewski
tel. 601096066
|
Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po kroku - strona 105 |
Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po krokuBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Tak, wymóg dotyczy wszystkich - też spółek cywilnych. 6.2 jest tylko dla osób, które nie prowadziły działalności lub prowadziły, ale zamknęły ponad 2 lata temu.
Jacek Walewski tel. 601096066
Dzień dobry czy istnieje program (dotacje) który mógł by mi pomóc w założeniu firmy saperskiej zajmującej się oczyszczaniem terenu z przedmiotów wybuchowych i niebezpiecznych. Posiadam wykształcenie , odpowiednie kursy ,uprawnienia i doświadczenie wojskowe.
Witam
Chciałabym starać się o dotację 6.2 czy w tym roku będą jeszcze nabory? Jestem z obszarów wiejskich, kwalifikuje się do tego działania. Potrzebuje pomocy w napisaniu wniosku - sprzedaż internetowa.
Witaj,
mogę polecić Ci doradców z Warszawy, akurat w moim przypadku nie było aktualnych nabór, ale wszystko fachowo mi wyjaśnili. Pozdrawiam
witam, interesuje mnie info. czy na otwarcie sklepu stacjonarnego z suplementami diety przyznaja jakas dotacje, na otwarcie dzialnosci? badz jakas inna? kompletnie nie orientuje sie w temacie tych dotacji, dlatego pisze tutaj do Was obeznanych:)
jestem z woj. slaskiego. pozdrawiam.
Jak najbardziej może się pan starać o dotację z PUP jeżeli jest pan osobą bezrobotną w kwocie teraz około 16 tyś zł,bądź z programu 6.2 o 40 tyś zł, i wsparcie pomostowe.
A czy sa jakies otwarte konkursy na glownych stronach urzedow wojewodzkich czy unijnych otwartych, bo u mnie juz nie maja kasy w UP, a nawet nie powiedzieli o terminie, mialem juz wypelnione wnioski a tu klapa, mama dala mi na zabezpieczenie zamiast poreczyciela 25tys zl na blokade rachunku przerywajac lokate ktora miala, i h... z tego jak nie maja kasy, cos gadali ze w maju, przyjde w maju to powiedza ze byly srodki w kwietniu, jak masz znajomosci to wiesz kiedy skladac a jak nie masz to nic ci nie powiedza, jak sie wkurze to wrzuce tam granat albo podloze babe pod urzad dla jaj
Ten rodzaj konkursu chiba jest prowadzony w wojewodzctwach wiec moj jest mazowiecki, wie ktos czy sa albo kiedy beda te konkursy? zalezy mi na czasie
mam pytanko jak ktoś sie stara o dotacje te 40 tys to po roku może e zawieść ta działalność czy jak to wygląda by mi ktoś wytłumaczył czy podał linka z góry dzieki
a w jakim wojewodzctwie sie starasz?
podkarpackie
Czy istnieje jakieś dofinansowanie na otworzenie działalności po ukończeniu 26roku życia - dolnośląskie?
Dziękuję
Z tego co wiem Wojewódzkie Urzędy Pracy mają swobodę w kształtowaniu niektórych warunków ubiegania się o dotację, i tak np. Mazowiecki WUP wymaga jedynie 12 m-cy.
Jeśli nie zamierzasz handlować alkoholem, papierosami i parać się przestępstwem, to programów pomocowych dla takich osób jak Ty jest kilka. Jeśli chcesz się dowiedzieć czegoś konkretnego musisz napisać, co chcesz robić, gdzie mieszkasz (wieś, miasto), ile potrzebujesz kasy na rozpoczęcie, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.
czy jest jakiś program z którego moglbym sodtac dofinansowanie na założenie działalnosci
w Wielkopolsce, dodam ze aktualnie pracuje, i nie chciałbym w początkowym okresie rezygnowac z pracy
Temat wątku sugeruje, że chodzi Ci o 40 tys. zł. z działania 6.2, ale nie wiadomo czy 'łapiesz' się na to dofinansowanie. Jeśli chcesz uzyskać konkretną informację, zadaj konkretne pytanie. Napisz co chcesz robić, ile masz lat, ile potrzebujesz pieniędzy, oraz czy mieszkasz w mieście czy na wsi, jeśli w mieście, to ile liczy mieszkańców. Dysponując takimi podstawowymi informacjami mogę Ci coś zasugerować. Pozdrawiam.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacja działanie PO KL 6.2 krok po kroku - strona 105": - Krok po kroku - Giełda krok po kroku - e-sklep krok po kroku - Zakładanie DG krok po kroku ? - Pizzeria krok po kroku
|
|