|
Dotacja i pozyczka |
Dotacja i pozyczka
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanko czy moge starac się o tą standartową dotację w wysokosci 13 tys zł i jednoczesnie wziąść np 10 tys pozyczki w banku? bo potrzebuje przynajmniej 20 tys. czy to ze sobą nie koliduje? i czy przy staraniu o dotacje mozna zalozyc spółke cywilną czy to musi byc JDG? bo chce wejsc w to razem ze wspólnikiem i niewiem jak to prawnie rozwiązac tym bardzie ze on juz działa sam na zasadzie karty podatkowej. Czy ewentualnie moge sam sie o to starac a potem dopisac go jako wspólnika jak to zrobic mądrze? Z góry dzieki za odpowiedz.
Tak...znajomy dokładnie tak samo zrobił i nic to nie przeszkadza.
Najlepiej tak.
dzięki za odpowiedz;) mam jeszcze jedno pytanko ,teraz pracuje i zeby starac sie o dotacje musze sie zwolnic i zarejestrowac w UP, czy moge od razu starac sie o dofinansowanie czy musi byc jakis okres karencji? bo jak sie zwolnie to postawie wszystko nma jedną karte i boje sie ze z dotacji wyjdą nici i moja rodzina zostanie bez srodków do zycia. takze mam wątpliwosci ,jest duze ryzyko bo niewiadomo jak pojdzie w moim UP rybnickim.Pozdrawiam! a czy na ten rok juz nie wyczerpały sie srodki dotacyjne bo gdzie o tym słyszałem?
Z tego co wiem, to musisz chyba być jakiś czas bezrobotnym. Ale nie wiem dokładnie.
Lepiej poczekaj trochę i w następnym roku wchodzą nowe programy z dotacjami (do 40 tys) i wtedy się załapiesz pracując.
witam, jeśli chodzi o UP Rybnicki to wnioski można składac bo pieniązki jeszcze są. Ale trzeba się śpieszyć bo wniosków jest dużo (info z dnia dzisiejszego :) ... byłem i ytałem hehe).
Co do statusu bezrobotnego, to ja jestem nie cały miesiac i nic pani nie mówiła, że nie wolno. Poprostu ma sie być bezrobotnym, w rybnickim nic nie pisze ile. Jest tylko wzmianka, że na pierwszy etap w przyznawaniu sa brani bezrobotni zarejestrowani dłuzej niż 6 miesięcy ... zerknij na stronke www, tam wszystk opisze. pzdr
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|