Czy ktokolwiek próbował dostać dotację z UP na tego typu działalność? W regulaminie z mojego UP nie ma wymienionych tych form działalności jako zabronionych ale czytałem w gazecie prawnej że są adnotacje odnośnie gier losowych jako zabrobionych. Czy każdy UP może interpretować to po swojemu? Pytałem się u siebie w mieście "pani w okienku" i dostałem odpowiedź że do tej pory nikt nie składał wniosku o tego typu działalność więc ona nie wie czy można...nie chciałbym przygotowywać wniosku który z góry będzie skazany na niepowodzenie.
Z drugiej jednak strony sprawa z grami losowymi w lokalu wygląda inaczej niż możnaby przypuszczać. Ja jako właściciel lokalu dzierżawiłbym jedynie miejsce pod takie automaty więc w mojej działalności nie muszę wykazywać iż czerpię zysk z automatów. Moim dochodem będzie kwota "dzierżawy pow. pod automaty" (a w rzeczywistości procent od dochodu netto z maszyn) a dofinansowanie potrzebuję jedynie na mały kiosk, nie związany z gruntem na stałe więc chcę go zakwalifikować jako środek trwały.
Automaty do gier losowych to przecież taka sama forma "hazardu" jak totolotek czy zakłady bukmacherskie. Czy punktu totolotka też nie można zorganizować za pieniądze z UP?