Witam!
Jestem bez pracy i chciałbym zacząc sprzedawać na bazarach odzież nie bardzo wiem czy mozna dostac jakaś dotacje na taką działalnosc. Jesli mozna to co powinienem zrobic gdzie sie zgłosic?Proszę o pomoc
|
Dotacja na handel obwozny |
Dotacja na handel obwozny
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam!
Jestem bez pracy i chciałbym zacząc sprzedawać na bazarach odzież nie bardzo wiem czy mozna dostac jakaś dotacje na taką działalnosc. Jesli mozna to co powinienem zrobic gdzie sie zgłosic?Proszę o pomoc
Do PUPu.
Na forum znajdziesz odpowiedzi na większość swoich pytań zawartych w tym poście. Warto abyś przeczytał posty przyklejone w poszczególnych działach oraz sprawdził, czy pytanie lub temat już nie był poruszany na łamach forum! Do tego używamy opcji SZUKAJ. Dziękuję!
Ważne tematy
Do PUP-u nie. Na handel obwoźny i obnośny nie dają dotacji. Pytałam
Zależy od urzędu.
Widocznie mój PUP nie przyznaje. Mieszkam w woj. podlaskim-wiadomo
A może wiecie skąd mogę dostac dotację. Potrzeba mi około 2000zł
2000 zł ? to nie jest tak dużo więc do banku:) zostaje też PUP ale lepiej wziąć więcej niż tylko tyle...
Wybrałem się do UP w sprawie dotacji na handel obwoźny. Ładna odpowiedz czemu nie ale jeśli w kosztach będzie zakup samochodu mam 2% szans na otrzymanie dotacji. Ze względu że samochód mam chciałem wystąpić o takową dotacje ale odrazu się utopiłem przy wyborze formy opodatkowania. (chciałem ryczałt) no i strona 7 w wniosku
I.Przychody ( obroty ) /1+2/ 1.Przychody ze sprzedaży produktów, usług, towarów a.Ilość miesięcznej produkcji, usług, sprzedaży b.Cena jednostkowa produktu (usługi) c.Wysokość marży (dot. dział. handl., usług.) 2.Pozostałe przychody II.Koszty /1+....+10/ 1.Koszty zakupionych /a+.....+d/ a.Surowców dla potrzeb produkcji, usług b.Materiałów i części zamiennych c.Towarów do handlu d.Opakowań jednostkowych i zbiorczych 2.Wynagrodzenie pracowników wraz z pochodnymi (liczba osób x płaca brutto i składki na ubezp. społ. należne od pracodawcy, FP, FGSP) 3.Amortyzacja wg stawek 4.Koszty lokalu wg umowy najmu lub podatek od nieruchomości w przypadku własnego lokalu 5.Opłaty eksploatacyjne (energia, woda, c.o., inne .........................) 6.Transport (koszty eksploatacyjne ) ogółem /a+ b/ a.- własny a b.- obcy b 7.Ubezpieczenie firmy 8.Prowadzenie ksiąg przez biuro rachunkowe 9.Koszty telekomunikacji ( telefon, poczta, internet) 10Promocja i reklama RAZEM KOSZTY /1+.....+10/ IIIZysk brutto I – II IVUbezpieczenie: emerytalne, rentowe, chorobowe, wypadkowe. V.Ubezpieczenie zdrowotne VI Podatek dochodowy (III-IV)x....%-V VII Zysk netto III-VI Prawie było by dobrze gdyby nie ta część IIIZysk brutto I – II IVUbezpieczenie: emerytalne, rentowe, chorobowe, wypadkowe. V.Ubezpieczenie zdrowotne VI Podatek dochodowy (III-IV)x....%-V VII Zysk netto III-VI Ona nie dotyczy ryczałtu a nie kompletny wniosek jest odwalony na wstępie. Na ryczałcie podatek liczy się od przychodu bez pomniejszenia o koszty (tylko zus) więc jak to wpisać wg tego wzoru który jest tam podany.VI Podatek dochodowy (III-IV)x....%-V Czy zna ktoś sposób jak to wypełnić proszę o pomoc
Witam serdecznie..
Tak jak w temacie chciałem się zająć handlem obwoźnym(moja ciocia powiedziałą że kilka jej kolegów prowadzi taki biznes i całkiem nieźle sobie radzą) z różnym towarem i mam co do tego pomysłu kilka pytań...Oczywiście towar też bym dostosowywał co do sytuacji np blisko swięta zmarłych jakieś znicze, ogólnie ubrania może kosmetyki jakąś sztuczną biżuterię pomysłów napewno by się znalazło.. Moje pytania: Czy na taki biznes można by było dostać tą dotację z PuP-u? Jezeli tak to na co mógłbym przeznaczyć otrzymane od nich pieniążki? I jezeli prowadzi sie taki biznes to na jakiej podstawie płaci się składki ZUS ? (bo kasy fiskalnej rzecz jasna bym nie miał) Bardzo proszę o odpowiedź i porady dotyczące tego biznesu
Poczytaj dokładnie regulamin przyznawania środków z UP - zazwyczaj tego typu handel nie jest wspierany przez UP.
Witam! ja również ubiegam się o dotacje z up na handel obwoźny ciuchami dziecięcymi, byłam wczoraj w up i powiedziano mi ze jeszcze nie ma pieniedzy na ten rok ale w tamtym roku na taki rodzaj dzialalnosci byly dawane u nich dotacje w wys.18000zl. Jestem z woj.mazowieckiego powiat przysucha
Cześć! interesuje mnie wniosek do PUP i biznesplan do handlu obwoźnego odzieżą damską.. pomoże mi ktoś???
moje gg 11570652, prosze o kontakt;)
witaj Danielo. w urzedach pracy nie daja dotacji na handel obwozny, tez myslalem ze daja i musialem wszystko zmieniac, mozesz starac sie o dotacje na sklep stacjonarny sprzedaz odziezy i obuwia, PKD 47.71.Z oraz 47.72.Z
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|