Witam!
Chcialabym sie dowiedziec czy jest mozliwosc otrzymania dotacji na otworzenie studia urody wraz z silownia (przedluzanie paznokci akryl/zel, masaze lecznicze, relasacyjne, maseczki, depilacje, fryzjerstwo,2 lub 3 solaria, silownia, sauna, itd.) Jestem po studiach fizjoterapii, ukonczylam kursy stylizaci paznokci, chcialabym jeden pokoj wynajac fryzjerce a silownia i solarium zajmowalby sie maz. Z czasem mozna by bylo zatrudnic pracownikow... jest rowniez wiiele praktykantow i mozliwosc zatrudnienia stazystow za korych placi urzad pracy.. Miejsce juz mam.. jest to moj dom, ktory ma powierzchnie okolo 300m2 ale na te dzialalnosc chcialabym przeznaczyc tylko dol bo na gorze mieszkam... Jezeli by bylo za malo zrezygnowalabym z 2 pokoi u gory ... Mieszkam tylko z mezem dlatego mozemy sobie na to pozwolic. Dom znajduje sie we wiosce ale jest to dobry punkt pomiedzy gdanskiem a pruszczem gdanskim... Mam mozliwosc wziecia duzego kredytu... ale slyszalam, ze sa dotacje i to nie male na otworzenie firmy. Kolezanka na otworzenie 5 punktow przedszkolnych dostala 2 mln zlotych. Tylko, ze te przedskola sa publiczne... Czy ktos moglby poradzic w tej kwestii?
Pozdrawiam ;)