Witam
Od 2001r. prowadze działalność gospodarczą. w tym roku planuję rozszerzyć działalność i zastanawiam się czy mogę liczyc na jakieś dofinansowanie???
Zatrudniam jedną osobę interesuje mnie dofinansowanie na sprzęt i materiały.
Pozdrawiam
|
Dotacja na rozszerzenie działalności |
Dotacja na rozszerzenie działalności
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam
Od 2001r. prowadze działalność gospodarczą. w tym roku planuję rozszerzyć działalność i zastanawiam się czy mogę liczyc na jakieś dofinansowanie??? Zatrudniam jedną osobę interesuje mnie dofinansowanie na sprzęt i materiały. Pozdrawiam
Jeżeli wiąże się to z zatrudnieniem pracownika to można postarac się np o dotację na doposażenie stanowiska pracy albo o zwrot części składek od wynagrodzenia.
Jeżeli zatrudnienie pozostanie takie samo pozostaja dotacje z UE ale jak już pisałem 1000 razy na razie nie ma konkretów odnośnie przyszłych możliwości.
Witam. Mam pytanie ... W marcu tego roku otworzyłam sklep z odzieżą. Skorzystałam przy tym z dotacji Unii Europejskiej ( czyli dostałam pieniążki na sprzęt i wyposażenie - muszę prowadzić działalność 12 m-cy żeby ich nie oddawać) , Ale dochodu nie ma a na dodatek tylko dokładam do interesu. Chciałabym więc podjąc jeszcze jakąś pracę ( myślę tu o wprowadzaniu danych do komputera itp). Jest to możliwe? Skoro mam przez 12 m-cy nie podejmować pracy??????????????????????????????????????????????????????????????????
Prośba o pomoc. Mail : magdapolak@interia.eu
To nie jest dotacja z UE tylko z PUPu.
No to sie wpakowałaś jak każdy kto wziął dotacje !!! Moja firma tez powstała dzeki dotacji ale po roku dopiero działalności przynosi dochody. PRACA NA UMOZE O DZIEŁO MOŻESZ PODJĄĆ !!! info@is.media.pl
Bez przesady. Po to się robi kalkulację i bp aby takich sytuacji nie było.
Korzystniej po prostu wystawiać fakturę.
to w końcu z UE czy z PUP?
Bo z UE nie zwraca się kasy...
Witam, prowadzę działalność gospodarczą na Ryczałcie już ponad rok w zakresie skupu mleka :), mam też rentę rodziną po zamarłym ojcu(522zł na czysto), jestem też współwłaścicielem gospodarstwa rolnego o powierzchni 5h, studiuję zaocznie w prywatnej uczeni i
chciałbym rozszerzyć działalność=założyć sklep spożywczy w domu ;) Czy mogę liczyć na dotację z UE lub PUP Dziękuję za odpowiedź ;)
Obecnie prowadzona działalność wyklucza Cię z pomocy de minimis.
Witam,
Od niemal roku prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą. Środki na jej otwarcie przyznał mi katowicki PUP z Funduszu Pracy. Zajmuję się szyciem oraz haftem komputerowym. Obecnie myślę nad rozszerzeniem działalności, np. stworzeniem sklepu internetowego, zakupem samochodu. Dodatkowo moja przyjaciółka będzie się starała o środki unijne na otwarcie własnej działalności w ramach działania 6.2. Myślałyśmy o jakiejś formie połączenia naszych działaności, lub przynajmniej o jak najlepszym dostosowaniu swoich firm do dalszej współpracy. Czy istnieje jakiś program, który byłby odpowiedni w naszej/mojej sytuacji? Gdzie najlepiej się zgłosić po informacje? Z góry dziękuje!
Trochę ciężka sytuacja z otrzymaniem dotacji. Z jednej strony jako istniejąca firma kwalifikuje się Pani do dotacji z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego. Tam jednak premiowana jest innowacyjność, a sklep internetowy i zakup samochodu... jakoś czarno widzę.
Co do współpracy z koleżanką, to raczej pozostaje współpraca nieformalna. Po uzyskaniu przez nią dofinansowania przez określony w regulaminie okres nie może się przekształcić w spółkę. Pozdrawiam
W spółkę kapitałową, a przecież to nie jedyna możliwość.
Na rozwój jest tylko RPO lub PROW.
10 stycznia minął rok jak prowadzę działalnośc gospodarczą. Na rozwój firmy dostałem dotację z PUP. Teraz chciałbym poszerzyć działalnośc i otworzyć slep i zatrudnić tam moją żonę. Czy są na to jakieś dotację? Jescze jedno pytanie: jak starałem się o tą pierwszą dotację to warunkiem jej otzrymania było to że firma będzie w tym samym województwie co PUP. Teraz ten sklep chciałbym otworzyć w innej miejscowości i co za tym idzie jest to inne województwo. Lokal jest mojej zony. Proszę o odpowiedź.
Jestem w podobnej sytuacji... Od 1 stycznia skończyła mi się umowa i na dniach mam zamiar rejestrować się w UP. Zastanawiam się nad dotacją na rozpoczęcie działalności, ale mam też drugie wyjście, prawdopodobnie moja mama będzie musiała kogoś zatrudnić w swojej firmie i w ostateczności mogę dostać u niej etat...
Moje pytanie w związku z tym jest takie: czy jeśli zostałbym zatrudniony w firmie mojej mamy, to też można się starać o dotację? Z tego co napisał Wojtek tak wynika... Słyszałem coś o dotacjach na stworzenie nowych miejsc pracy, ale jak szukam to znajduję same ogólnikowe sprawy, żadnych konkretów :/
Cześć jestem właścicielem zakładu pogrzebowego od 20 lat. Gdzie i jak mogę dostać jakaś dotacje, nie zatrudniam nikogo. Za dostane pieniądze chciał bym poszerzyć działalność o sprzedaż i montowanie grobowców, oraz kupić nowe maszyny. Jeśli byście mogli napiszcie do jakich instytucji miał bym się zgłosić i o jaką kwotę mógł bym się starać
Sprawdź również podobne tematy:
- Rozszerzenie Działalności a Dotacja
- Dotacja na Rozszerzenie Działalności Gospodarczej - Dotacja na rozszerzenie działalności (informatyka) - Dotacja na rozszerzenie konkretnej działalności. ..? - Dotacja na rozszerzenie działalności o pokoje gościnne - Rozszerzenie działalności - ROZSZERZENIE DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ - Rozszerzenie działalności o transport - Kredyt na rozszerzenie działalnosci Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|