Witajcie.
Pytan na temat dotacji bylo juz setki... ale nie znalazlem odpowiedzi na moje ani tu, ani w google...
Musialem otworzyc swoja dzialalnosc mozliwie jak najszybciej, poniewaz zlecenia sypaly sie jedno za drugim, trzeba bylo podpisywac z ludzmi umowy wiec nie moglem czekac na zalatwienie dotacji na start (dodatkowo Zona pracuje w Skarbowce wiec wszystko musialo byc jak najszybciej dopiete...)!
Jest to agencja fotograficzna. Zdjecia o przeroznej tematyce zaczynajac od sesji modelek, przechodzac przez fotografie slubna, konczac na fotografii sportowej i reklamowej. Czesc sprzetu zakupilem na raty (nowy aparat + obiektyw + swiatlo - ok. 20.000pln). Ale do tego potrzebne sa jeszcze np. dwa dodatkowe obiektywy, bez ktorych nie jestem w stanie stworzyc okreslonych projektow!
Jak juz wspomnialem wyzej, nie moglem czekac na dofinansowanie na start, poniewaz w mojej okolicy pierwsze "projekty" na ktore moglbym sie zalapac byly na czerwiec, lipiec...
Firma istnieje od 1 marca (zlecenia pojawialy sie juz o wiele wczesniej), ale cala dokumentacje udalo sie zalatwic i ruszyc z firma dopiero od 1 marca.
Stad moje pytanie - czy po tak krotkim okresie istnienia firmy na rynku (po dwoch miesiacach) jest szansa na jakies dofinansowanie?