Witam , pracuje na umowę o pracę, ale chciałbym założyć firmę- dokładnie sklep internetowy czy mogę starać się o jakąkolwiek dotację ?
przejrzałem dużo tematów na ten temat, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
Pozdrawiam!
|
Dotacja na sklep internetowy |
Dotacja na sklep internetowy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam , pracuje na umowę o pracę, ale chciałbym założyć firmę- dokładnie sklep internetowy czy mogę starać się o jakąkolwiek dotację ?
przejrzałem dużo tematów na ten temat, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Pozdrawiam!
Wszystko zależy od tego co chcesz za kasę z dotacji zrobić.
założyć sklep czyli nie potrzebowałbym jakiejś dużej sumy , czyli laptop , stworzenie strony ,plus abonament itp jak dobrze rozumiem to na reklame ( pozycjonowanie) i towar nie można wydać tych pieniędzy ?
może ktoś pomóc ?
dołączam sie do teaty tez chce zalożyc sklep internetowy
Można uzyskać dotację na sklep internetowy, na towar nie możesz wziąć dotacji, ani na reklamę, tylko na "narzędzia". Czyli w tym wypadku zakup komputera + oprogramowanie (graficzne etc), skrypt (strona internetowa) no i ewentualnie jakieś dodatkowe narzędzia jakie uznasz, że będą Ci potrzebne.
to jak sie mam zaopatrzec w towar. na ciucholandy daja chyba i za to kupuja towar nawet tak babka mowila mi w up
Osoby pracujące, jeżeli nie prowadziły 2 lata wcześniej firmy, mogą skorzystać z programu Działania 6.2. To te słynne 40 000 zł brutto:-). Musicie zorientować się jacy operatorzy działają na Waszym obszarze - wystarczy poszukać informacji na tronie Wojewódzkiego Urzędu Pracy.
Tak jak napisał przedmówca - możecie zakupić z dotacji "techniczne rzeczy". Towar odpada. Na marketing macie 10% kwoty czyli 4 000 zł. Przy kreatywnym podejściu to wystarczy. Proponowałbym przed złożeniem biznes planu posiadać już domenę, by oceniający widzieli, że jesteś determinowany i przygotowany. Ja przed przyznaniem dotacji też miałem już wynajęte biuro na firmę i kupioną domenę. Co do sklepów internetowych pomyślcie o tym czym będziecie się wyróżniać - konkurencja jest już duża, ale myślę, że ktoś ze świeżym pomysłem może się jeszcze wybić na rynku. Jacek Walewski tel. 601096066
no dobrze jeśli mam już firmę i chcę otworzyć swoją stronę jako dodatkowy kanał dystrybucji i reklamy, to z jakich środków można skorzystać?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Dotacja na sklep internetowy": - dotacja na sklep internetowy - sklep internetowy a dotacja ue - dotacja na sklep internetowy a targ - Dotacja - sklep internetowy, allegro. - Dotacja z UP a Sklep internetowy- mogę na to wydać fundusze?
• Strona 1 z 1
|
|