WItam :)
mam 19 lat i mieszkam w Bydgoszczy.
od października tamtego roku mamy razem z narzeczoną sklep monopolowy który jest zarejestrowany na nią ,a ja jestem zarejestrowany jako pracownik. Myśle by od wakacji lub po wakacjach otworzyć Bar z kebabem, zapiekankami itd .Otóz wypatrzyłem w rynku luke, ponieważ na naszym osiedlu w promieniu 5-10 km nie ma zadnego baru tego typu. widzialem kilka lokali przy wylotówce poprowadzone przez nasze osiedle które nadawałyby sie na ten biznes. Wiadomo wylotówka - duży przepływ ludzi, niedaleko jest tez szkola i supermarket.
Wkładu własnego bede posiadał ok 12-15 tys. chciałbym kupić cały sprzet do gotowania - wyliczylem ok 5-6 tys . do tego wiadomo wystrój lokalu itd. samochod posiadam swoj, dlatego srodek transportu jedzenia do klientow bedzie zapewniony i nie wymaga dotacji.
Mała reklama typu ulotki.mysle ze remont lokalu pochlonie ok 8-10 tys zł(ściany, lada, stoliki siedzenia dodatki i reklamy świetlne)
zaciekawila mnie kwestia możliwosci dostania dotacji, co mam dalej robic by ja dostac?
pomoże mi ktoś z was drodzy forumowicze ? wiem ze najpierw musze sie zwolnic z tymczsowej firmy,
zlozyc wniosek itd itd. ale moze mi powiedziec co i jak po kolei? i jak robi sie biznes plan?
moge nawet zapłacic za gotowy biznes plan. z góry dziekuje, pozdrawiam