|
Dotacja na sprzęt do siłowni |
Dotacja na sprzęt do siłowni
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Witam. Mam pytanie dotyczącą dotacji do sprzętu treningowego czyli siłowni czy jest taka możliwośc ? Chciałbym otworzyć klub fitnes wraz z siłownią promujący zdrowy tryb życia czy mogę ubiegać się o dofinansowanie na taką działalnośc ?
A dlaczego nie. Można wziąć 40 tys zł i coś tam kupić. Czy to wystarczy to nie wiem. Ewentualnie założyć DG, wziąć na inwestycje i wtedy masz minimum 20 tys zł, oczywiście refundacj ajest po inwestycji i nie cała.
Myślałem że jak stworze DG mającą charakter promujący zdrowy tryb życia który jest potrzebny i modny w tych czasach to dadzą Mi 100% inwestycji..Bo jeśli nie założe żadnej działalności to raczej nikt mi nieda tak sobie pieniędzy coś musze mieć udokumentowane żebym póżniej się rozliczył z inwestycji ..
LOL
Żartujesz sobie czy naprawdę tak myślałeś? :D Albo lepiej nie odpowiadaj ;-)
Myślałem że mogłaby być taka możliwośc ale tak niejest a szkoda..Dofinansowują sprzęt rechabilitacyjny to szpręt treningowy też by mogli )
A kto powiedział, że nie dawają na taki sprzet dotacji? Nie czytasz co odpisuję???
No tak 40 tyś. tylko to starczy na pokrycie ok.50 % wartości sprzętu a gdzie reszta mam gotówkę na remont i takie tam ale chodzi mi o zakup samego sprzętu który jest naprawdę drogi..A działalności jeszcze niemam założonej.
Ale sprzęt rehabilitacyjny nie jest dofinansowywany dla przedsiębiorstw, które będą za jego pośrednictwem zarabiać, zgadza się? :-)
Owszem można rozpisać projekt na postawienie fajnej siłki czy fitness clubu w 100% za unijną kasę i jeszcze dostać środki na jego utrzymanie i pensję. Ale będzie to wykluczone z normalnej zarobkowej działalności. Pozostaje Ci to, o czym wspomniał Rafał albo dotacja w wysokości około 50% wartości inwestycji.
Ciężki kawałek staranie się o pieniądze na DG z tego widze..Będe próbował coś wymyśleć bo to dobry interes otworzyć siłownie z solarium tak przynajmniej jest w moim mieście ok.90 000 mieszkańców, gdzie są dwie siłownie i wszędzie pełno ludzi...
nie dają , nie dają ,albo i dają ale nie dawają na pewno nie dawają czytam i nic nie rozumiem
Z tego co rozumiem jeśli bym chciał czerpać z tego korzyści materialne to lipa nie dadzą ,ale jeśli bym to otworzył charytatywnie to bym dostał dotacje... wtedy bym dostawał wypłate co mieśiąć ? Ciekawe ile ?
To kup sobie tłumacza :D Jak masz tak pisać na forum, to lepiej nic nie pisz.
Niezupełnie tak. Ale w uproszczeniu można tak przyjąć. Trzeba rozpisać projekt np na aktywizację ruchową osób starszych albo niepełnosprawnych i w ramach takiego projektu wyposażyć siłownię i studio fitness. Wynagrodzenia osób zaangażowanych w realizację projektu nie są zazwyczaj wysokie ale stałe i pewne.
Z jednej strony to dobre dla kogoś kto niechce zarobić dużych pieniędzy,przynajmniej za darmo mógłby sobie ćwiczyć i jeszcze dostawał by za to pieniądze...
Jest jeszcze lepsza opcja: projekt rozpisujesz na dwa lata. Po dwóch latach wszystko Ci zostaje :-)
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|