|
Dotacja na taksówkę |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Jak sądzicie czy dałoby radę dotacja z UP lub UE na własną taksówkę ??
Ciężka sprawa. Instytucje niechętnie dają kasę na środki transportu, szczególnie na osobowe. Oczywiście nie jest to wykluczone.
Właśnie wiem o tym tylko dlaczego tak jest w końcu własne autko może być podstawą wielu biznesów: kurier pocztowy, transport osób, towarów. Na komputery i tworzenie biur jakoś dają. Jak by to najlepiej wniosek umotywować ??
Takie są warunki i realia. Jak się nie podoba to nie trzeba brać, nikt nie zmusza :-) Chodzi o to, że dotacje mają pomóc w otwarciu działalności a nie stanowić źródło finansowania prywatnych wydatków wnioskodawców.
Przekonywująco :-) Pomyśl także nad sposobem rozgraniczenia użytkowania samochodu - musisz udowodnić, że będziesz go używał tylko do pracy a nie do celów prywatnych.
Wiem, że chcą się zabezpieczyć przed tym. Właśnie dlatego pytam JAK ich przekonać, że nie chcę auta do celów prywatnych głownie tylko do pracy. Jeśli taka taksówka będzie moim 1 źródłem utrzymania to może ich się przekona ?? W końcu aby autko utrzymać, trzeba kasy Łatwiej by chyba poszło z połcieżarowym typu IVECO itp. ale czy taki biznes taxi bagażowe by się opłacił nie wiem. Chyba dam posta w dziale pomysły na biznes.
|
|