|
Dotacja PO KL 6.2 krok po kroku |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Wiadomo coś na temat PO KL 6.2 na podlasiu? Kiedy rusza ten program?
musisz monitorowac strone twojego wup-u. podejrzewam ze nikt tu nie wie kiedy rusza program w jakimkolwiek wojewodztwie
Ten kto chce wiedzieć to wie :-)
A propos kombinowania. Czy informacje jakie przedstawiamy we wniosku na temat naszego doświadczenia, które może mieć wplyw na sukces naszego biznesu (np. ukończona szkola, temat pracy magisterskiej, praktyki, doświadczenie zawodowe, ukończone szkolenia...) są w jakikolwiek sposób weryfikowane? Tzn. czy jest konieczność przedstawiania dokumentów typu: świadectwa pracy, dyplomy z uczelni, zaświadczenia o ukończeniu szkoleń?
Zależy od Beneficjenta.
Pytanie odnośnie PO KL 6.2 . Ciekawi mnie czy z tą dotacją będzie podobnie jak z 2.5 ZPORR tzn. czy ta dotacja będzie przebiegała w kilku edycjach u poszczególnych beneficjentów? Czy u każdego z beneficjentów będzie po jednej edycji i tyle?
Uczestniczyłem w 2.5 ZPORR dwa lata temu i wtedy mój beneficjent zorganizował, nie pamiętam dokładnie, chyba ze 4 edycje w których uczestniczyło po 16 osób. Pytam bo z dniem 30.06.2008 zamykam swoją działalność i ciekawi mnie czy załapałbym się za rok oczywiście (wymagane jest nie mieć działalności przez rok czasu) na PO KL 6.2? Jeśli załapałbym się to pewnie na drugą edycję albo trzecią bo do pierwszej pewnie będzie nabór wcześniej może za kilka miesięcy. Teraz trwają konkursy dla beneficjentów...
To także zależy od Beneficjenta.
na stronce WUP z małopolski pojawiła się info o otwarciu konkursu 6.2; czy to narazie dotyczy beneficjentów i osoby chcące starać się o dotacje muszą nadal czekać? Czy może to już się zaczyna nabor na wnioski??
Informacje o naborach na stronie WUPów są dla Beneficjentów.
mazowia.eu/jmaz/index.php?option=com_content&task=view&id=372&Itemid=157
Wedlug tego, tydzien temu ruszyl nabor w ramach PO KL 6.2 na mazowszu. Stad moje pytanie, czy jest to nabor dla beneficjentow czy uczestnikow projektu? Czy ja jako osoba chcaca uzyskac dotacje na otwarcie DG, musze czekac na skonczenie tego naboru, a nastepnie poszukanie beneficjentow, czy mam to juz robic teraz - beneficjenci do konca naboru szukaja potencjalnych uczestnikow projektu? Jesli juz teraz, to gdzie moge znalezc o nich szersze info i sie zglosic (chcialem znalezc jakichs beneficjentow, ale mi sie nie udalo). Na stronie wupu nic ma o poddzialaniu 6.2, ale z tego co tu wyczytalem, tam sa informacje tylko dla beneficjentow. Czy ktos mi powie co ja moge/mam teraz robic aby dotacje zdobyc (procz szykowania BP)? Z gory dzieki.
Czekać. Strasznie niecierpliwi jesteście. Musicie się przyzwyczaić bo w projektach unijnych na wszystko trzeba czekać ;-)
Przez brak doświadczenia chyba, bo innego wytłumaczenia to ja nie widzę.
Wojtek (bo widze, że na Ciebie można liczyć) - mógłbyś pokusić się odpowiedź?
http://www.wup-rzeszow.pl/index.php?cPath=40//0/487 - to ogłoszenie konkursu - dotyczy beneficjentów (rozumiem?) Jeżeli jest to możliwe - to z doświadczenia własnego jakbyś mógł wskazać datę minimalną - ogłoszenia konkursu dla beneficjentów ostatecznych? skoro do 13.08.08 - jest dla beneficjentów - to kiedy można się NAJSZYBCIEJ spodziewać kontynuacji tych działań przez beneficjentów w ramach POKL 6.2 ? Oczywiście rozumiem, że jest to sprawa indywidualna - ale mi zależy na tym aby upewnić się kiedy najszybciej(pewnie są jakieś procedury określające to) mogą beneficjenci ruszyć z PO KL 6.2 Czy jest to np tydzień, miesiąc, kwartał? (szacunkowo jeżeli nie można podać dokładnych terminów) Dzięki - pozdrawiam... KB
Wszystkie konkursy ogłaszane na stronie WUPów są dla Beneficjentów. Ile razy trzeba to jeszcze pisać?!
Do podanego terminu dolicz 14 dni na ocenę formalną (z możliwością przedłużenia do 21 dni), 45 dni na merytoryczną i 14 dni na ogłoszenie wyników. Daje to w sumie prawie 3 miesiące. Podpisanie umów może trwać nawet i kolejne pół roku a nikt nie zacznie realizować projektu bez umowy.
Spoko, dzięki - w sumie to jest napisane dla kogo ten konkurs jest ogłaszany tylko więcej czytać trzeba.
Czyli jakby nie było, wszystko sprowadza się do Twojego wcześniejszego sformułowania - trzeba czekać..:-)
|
|