|
Dotacja PO KL 6.2 krok po kroku |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
Witam mam pytanie odnośnie dotacji ,czy fundusze otrzymane w ramach programu PO KL 6.2, można wykorzystać gdzie się chce to znaczy jeżeli otrzymam w woj. dolnośląskim to mogę te środki wykorzystać w woj. zachodniopomorskim.Proszę o odpowiedź.Dziekuję
Sprecyzuj. Zakupy możesz zrobić gdzie chcesz, działalność powinna być zlokalizowana na terenie danego województwa/powiatu/gminy (w zależności od tego co założył Beneficjent). Nikt nie będzie jeździł na kontrole na drugi koniec Polski :-)
Dziękuje za informacje.Dokładnie miałem na myśli,czy moja przyszła działalność może być zlokalizowana w zachodniopomorskim,a dotacje dostane w dolnośląskim.Problem jest taki ,że jestem z dolnośląskiego,a działalność chcę otworzyć nad morzem.Dziękuje za szybka odpowiedź.
Ja mam podobny problem, generalnie zarejestrować firmę chcę w województwie w którym będę składał wniosek o dotację, tam też będę rozliczał się z US, ale z czasem mały punkt sprzedający usługi tej firmy chce otworzyć w innym woj. Ja myślę, że nie powinno to stanowić problemu.
Nie stanowi to problemu.
1. Czy stworzenie biznes planu warto powierzać jakiejś specjalizującej sie w tym firmie czy nie jest to koniecznie jakie jest wasze zdanie i doświadczenia w tym względzie z poprzednikiem -> 2.5 ZPORR?
2. To pytanie bardziej gdybanie ale może na podstawie poprzednika możecie oszacować jaki % tak mniej więcej podań o dotacje jest pozytywnie rozpatrywana ? 3. Mam 24 lata więc spełniam jeden z warunków ale jestem zatrudniony (Umowa o pracę) czy ten drugi fakt w jakiś zasadniczy sposób może mi przeszkodzić w pozyskaniu dotacji ? I czy ten pierwszy w jakimś znacznym stopniu może mi pomóc ? Dziękuje za ewentualne odpowiedzi :)
1. Nie warto tego nikomu powierzać. Samemu bez kłopotu to zrobisz.A po co płacić jeszcze za to nie małe sumy? 2. Heh. Tutaj nie ma co porównywać. Poprostu kwota dotacji jest większa i reszta pozostanie bankowo tak samo. 3. Pierwszy pomoże zapewne w ten sposób, że dostaniesz punkt więcej, drugi nie ma znaczenia.
A jeśli dostanę dotację to również mogę liczyć na tą pomostówkę? Pewnie jeszcze nie wiadomo ile ona może wynosić, więc zapytam - ile wynosiła w 2.5?
w ksiazce kompendium przedsiebiorczosci wyczytalem ze przez 6 do 12 miesiecy okolo 700 zl
Sprawa bardzo indywidualna. Jeżeli czujesz się pewnie w pisaniu to zrób sam. Pamiętaj jednak, że to bp decyduje o tym czy dotację dostaniesz czy nie.
100% :-) Oczywiście spośród tych, które wybierze beneficjent. A on wybiera na podstawie bp.
Pierwsze pytanie - nie. Drugie pytanie - tak.
Wiadomo cokolwiek jaka będą wyglądały te szkolenia - jaka forma, zakres czasowy? Na czym one polegały w 2.5?
Tak, to było 700zł na m-c, przez 6 m-cy
Nic ciekawego, tzn zależy dla kogo. Potwierdzenie tego co można wyczytać w sieci i tyle. Troszkę praktycznych pytań i odpowiedzi nt samego projektu i tyle.
Jaką te szkolenia mają formę? Tzn. czy polega to np.na tym, że są wyświetlane jakieś slajdy, podstawowe informacje i osoba odpowiedzialna za szkolenie omawia je szerzej; czy może inaczej to wygląda? Pytam z czystej ciekawości ;-)
Tak to wygląda. Slajdy i omówienia etc.
|
|