Mam kilka pytań odnosnie tego programu. Przyznam się że po przejrzeniu szczegółowego planu co do zasad udziału/wymagań wobec uczestników tego programu jestem trochę zniechęcony natłokiem dokumentów,spraw które będę musiał załatwić / ilość szczegółowych informacji na ktore obecnie nie jestem w stanie odpowiedzieć/nie mam pojęcia na ich temat ...czytając ten dokument odnosłem wrażenie że ten cały wniosek miałby być wypełniany przez jakąś firmę pośredniczącą ...jak to w końcu jest ?
-czy składając wniosek na dofinansowanie sami musimy go wypełniać bez niczyjej pomocy ? Jakie firmy z Torunia pomagają w prawidłowym wypełnieniu tych dokumentów i jakie wynagrodzenie za to pobierają ?
-czy w dalszej fazie, jeżeli się zakwalifikuję na szkolenia itp będę musiał rejestrować swoją działalność zanim mam pewność że otrzymam dotację???
-jak wygląda schemat chronologiczny etapów przez które przejdzie osoba ubiegająca się o dotacę? bo na tym forum panują sprzeczne opinie i głosy na ten temat ....
-miałbym inne pytania odnośnie mojego projektu-planu na działalność.czy ktoś z mojego rejonu (ale niekoniecznie) składał wniosek lub orientuje się jak to wygląda, na co zwrócić uwagę (na co "oni" zwracają) przy wniosku na rozpoczęcie działaności elektronicznej
-wiadomo że środkow trwałych będzie tutaj mało a kluczowym punktem decyduącym o sukcesie firmy jest promocja internetowa która kosztuje ... -czy na to także otrzymuję dotację?
-czy wszelkie opłaty skarbowe/urzędowe przy załatwianiu potrzebnych dokumentów będą mi zwrócone?? W jaki sposób/kiedy?
Chętnie poznam kogoś kto również startuje po dotację w tym styczniowym naborze - z Torunia, zwłaszcza na działalność internetową.
Marcin gg 1698402